2014-10-30 15:34:30
Φωτογραφία για Τα 10 πιο extreme σπορ του χειμώνα - Ποιο μπορείτε να κάνετε στην Ελλάδα!
Ο χειμώνας μπαίνει για τα καλά και τα πρώτα χιονοδρομικά κέντρα να έχουν ήδη ανοίξει... Κι αν κάποιοι είστε λάτρεις των εξτρίμ σπορ και θεωρείτε ότι μόνο με καλοκαιρία μπορεί να συνδυαστούν τέτοιες δραστηριότητες, κάνετε λάθος.

Σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, εκτός από το σκι, το οποίο σε κάποιους μπορεί να φαίνεται βαρετό, υπάρχουν πολλά εξτρίμ χειμερινά σπορ στα οποία μπορείτε να επιδοθείτε.

1. Σκι στη διαδρομή «La Tyrolienne», Val Thorens, Γαλλία. Διαδρομή σκι μέσα από τα βουνά. Αυτό όμως δεν είναι που κάνει ξεχωριστή τη διαδρομή «La Tyrolienne» που εγκαινιάστηκε πέρυσι και είναι σε ένα υψόμετρο 3.230 μέτρων. Η ταχύτητα με την οποία ο σκιέρ μεταφέρεται από τη μία άκρη στην άλλη, μπορεί να αγγίξει και τα 100 χλμ. την ώρα, είναι που την κάνει ξεχωριστή.

2. Cresta Run, Σεν Μόριτζ, Ελβετία. Το Cresta Run είναι η πιο εξτρίμ παραλλαγή του ήδη εξτρίμ αγώνα με αυτά τα ιδιότυπα έλκηθρα στο χιόνι. Οι συμμετέχοντες που προς το παρόν είναι μόνο άνδρες ξεκινούν τον αγώνα από ένα υψόμετρο 1.212 μέτρων κατεβαίνοντας μια εξαιρετικά απότομη πλαγιά, με ταχύτητα που ξεπερνά τα 80 χλμ. την ώρα.


3. Σκέλετον, Ινσμπρουκ, Αυστρία. Το Σκέλετον είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χειμερινά ολυμπιακά αθλήματα και για τους απλούς αθλητές θεωρείται από τα πιο εξτρίμ. Πρόκειται για αγώνα κατά τον οποίο ο αθλητής χρησιμοποιεί ένα ιδιόμορφο επίπεδο έλκηθρο, κατασκευασμένο από μέταλλο. Ακουμπάει μπρούμυτα στον πάγο και αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες. Το άθλημα αυτό πήρε το όνομά του το 1892, όταν οι θεατές θεώρησαν ότι έμοιαζε με σκελετό. Οσοι κοινοί θνητοί αγαπούν τις προκλήσεις, κάθε Δεκέμβριο μπορούν να κάνουν μαθήματα σκέλετον στην Αυστρία.

4. Κατάδυση πάγου, Τιν, Γαλλία. Το scuba diving είναι ένα αρκετά δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το ice diving όμως ήρθε η ώρα να το ανακαλύψουμε. Ο παραθεριστής στην Τιν της Γαλλίας, που δεν φοβάται το κρύο, φορά την ισοθερμική στολή κατάδυσης και βουτά σε παγωμένα νερά η θερμοκρασία των οποίων κυμαίνεται από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

5. Καγιάκ στο χιόνι, Monarch Mountain, Κολοράντο. Το καγιάκ στο χιόνι είναι η νέα τρέλα των αμερικανών που σπεύδουν ολοένα και περισσότεροι για να δοκιμάσουν αυτό το νέο είδος καγιάκ. Οσοι από εσάς το έχετε δοκιμάσει στα νερά του Βοϊδομάτη, ήρθε η ώρα να τεστάρετε τις ικανότητές σας και πάνω στο χιόνι.

6. Αγώνες shovel, Angel Fire, Νέο Μεξικό, ΗΠΑ. Πήραν το όνομά τους από το φτυάρι (shovel) επειδή οι συμμετέχοντες αγωνίζονται καθισμένοι πάνω σε μεταλλικές σανίδες που μοιάζουν με φτυάρι. Ξεκίνησαν τη δεκαετία του '70 και από τότε έχουν καταγραφεί πολλοί τραυματισμοί, λόγω της μεγάλης ταχύτητας που αναπτύσσουν οι συμμετέχοντες. Από τότε, έχουν θεσπιστεί στάνταρντ ασφαλείας και κάθε Φεβρουάριο διοργανώνεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Shovel.

7. Οδήγηση σε πάγο, Μαντεσίμο, Ιταλία. Αυτό κι αν είναι επικίνδυνο! Στο Μαντεσίνο έχει χωροθετηθεί ένας διάδρομος 4 χλμ. όπου οι επισκέπτες οδηγού με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 20χλμ. πάνω στον πάγο.

8. Ποδηλασία στο χιόνι, Whitewater, Καναδάς. Είναι η μόδα των τελευταίων ετών στον Καναδά. Το snow biking έχει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές.

9. Kite στο χιόνι, The Tirol, Αυστρία - Μέτσοβο, Ελλάδα. Είναι από τα ελάχιστα νέα εξτρίμ χειμερινά σπορ που μπορεί κάποιος να κάνει στην Ελλάδα. Το snow kiting είναι η παραλλαγή του kite από το νερό στο χιόνι. Εκτός από την Αυστρία, στο Μέτσοβο μπορείτε να βρείτε εξοπλισμό και εκπαιδευτές.

10. Άλμα με σκι (Ski Jumping), Σαμονίξ, Γαλλία. Είναι ένα αρκετά δημοφιλές χειμερινό ολυμπιακό άθλημα στο εξωτερικό. Οποιος δεν φοβάται τα ύψη και ξέρει καλό σκι, μπορεί να το εξελίξει... Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ