2014-10-30 15:38:31
Φωτογραφία για Μήπως τρώτε με τον λάθος τρόπο; Τα 7 βασικά στοιχεία που το επιβεβαιώνουν!
Κατά τη διάρκεια που τρώμε, το στομάχι μας χρειάζεται το χρόνο του για να... συγχρονιστεί με τον εγκέφαλό μας και να συνειδητοποιήσουμε πως η ποσότητα που έχουμε φάει είναι αρκετή. Αυτό συμβαίνει μέσα σε διάστημα περίπου είκοσι λεπτών, πράγμα που σημαίνει πως το γεύμα μας πρέπει να διαρκεί περίπου τόση ώρα. Αν καταναλώνουμε γρηγορότερα τις τροφές, τότε καταλήγουμε να τρώμε περισσότερο αφού πριν από αυτό το χρονικό διάστημα ο οργανισμός δεν μπορεί να αντιληφθεί πως χόρτασε.

Η απλούστερη λύση για να αποφεύγουμε αυτή τη διαδικασία είναι να τρώμε με σωστότερο τρόπο. Πως; Βασική προϋπόθεση είναι να τρως με αργό ρυθμό, αφού το γεύμα σου πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 20 με 30 λεπτά. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, ωστόσο δεν είναι ακατόρθωτο, αν καταφέρεις να διορθώσεις τα παρακάτω καθημερινά λάθη που κάνεις κατά τη διάρκεια του φαγητού και σε γεμίζουν επιπλέον θερμίδες.

1.Τελειώνεις πάντα πρώτη από όλους: Εάν είσαι η πρώτη στο τραπέζι που ολοκληρώνει το γεύμα της κάθε φορά, μάλλον κάτι κάνεις λάθος
. Χρησιμοποίησε έναν πιο αργό ρυθμό για να μασάς τις τροφές σου, αφού δεν είναι ευεργετικό για τον οργανισμό σου να καταπίνεις... αμάσητο το φαγητό σου, όπως επίσης πρέπει και να τρως αργά για να προλάβει ο εγκέφαλός σου να αντιληφθεί πως χόρτασες, προτού καταναλώσεις μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού από αυτή που πρέπει.

2.Τρως συνεχώς μεγάλες μπουκιές: Αν κόβεις το φαγητό σου σε μεγάλες μπουκιές το πιθανότερο είναι να τελειώσεις με το γεύμα σου πολύ γρήγορα και να φας επιπλέον ποσότητα. Να θυμάσαι, πως σε όσα περισσότερα κομμάτια μοιράζεις το γεύμα σου, τόσο περισσότερο χρόνο θα σου πάρει να το τελειώσεις.

3.Δεν μασάς αρκετά το φαγητό σου: Μόλις η μπουκιά βρεθεί στο στόμα σου, αφιερώσεις λίγο χρόνο για να την γευτείς. Όσο περισσότερο κρατάς το φαγητό στο στόμα σου τόσο καλύτερα μπορείς να καταλάβεις και να εκτιμήσεις τη γεύση του. Οι γευστικοί κάλυκες βρίσκονται στη γλώσσα και όχι στον λάρυγγά σου. Όταν πια καταπιείς το φαγητό σου, η ευχαρίστηση έχει πια τελειώσει.

4.Δεν πίνεις νερό κατά τη διάρκεια του γεύματος: Όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, όσο συχνότερα πίνεις νερό ενδιάμεσα στο γεύμα σου, τόσο το καλύτερο είναι, αφού με τον τρόπο αυτό βοηθάς την τροφή να «ταξιδέψει» καλύτερα στο πεπτικό σου σύστημα. Ιδανικά, πιες μια γουλιά νερό ενδιάμεσα από κάθε μπουκιά σου.

5.Κρατάς τα μαχαιροπίρουνα για πολύ στα χέρια σου: Κάθε φορά που τρως την μπουκιά σου, άφησα τα μαχαιροπίρουνα στο τραπέζι και μην τα κρατάς στα χέρια σου. Μάσησε αρκετά την τροφή σου, κατάπιε και πιες λίγο νερό. Μην προετοιμάζεις την επόμενη μπουκιά προτού καταπιείς την προηγούμενη και μην βρίσκεσαι συνεχώς σε... ετοιμότητα έχοντας το πιρούνι ως προέκταση του χεριού σου.

6.Δεν κάνεις διάλλειμα κατά το γεύμα σου: Ποιος είπε πως πρέπει να τελειώσεις το φαγητό σου μονομιάς από τη στιγμή που θα καθίσεις στο τραπέζι; Ειδικά στις περιπτώσεις που βρίσκεσαι για γεύμα κάπου έξω, μπορείς να κάνεις μικρά διαλλείματα 2 ή 3 λεπτών, να παρατηρείς το ευχάριστο περιβάλλον γύρω σου και να ασχολείσαι περισσότερο με την παρέα σου.

7.Ακολουθείς το ρητό... «όταν τρώμε, δεν μιλάμε»: Εννοείται πως δεν είναι ανάγκη να μιλάς με... την μπουκιά σου στο στόμα. Άλλωστε δεν είναι όμορφο αισθητικά αλλά ούτε και ευγενικό. Ωστόσο, μπορείς να παρατείνεις τον χρόνο ανάμεσα στις μπουκιές σου με το να συνομιλείς για λίγο με τους γύρω σου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ