2014-10-30 16:22:57
Φωτογραφία για Σε ποια πανεπιστήμια στέλνουν οι κροίσοι τα παιδιά τους
Τα 20 πανεπιστήμια που επιλέγουν οι κροίσοι για να φοιτήσουν τα παιδιά τους παραθέτει σε έρευνά της η ελβετική τράπεζα UBS και η εταιρία συμβουλών σε επιχειρήσεις Wealth-X, η οποία έχει έδρα τη Σιγκαπούρη, σε δείγμα 2.300 κροίσων.

Βάσει των στοιχείων, οι ΗΠΑ έχουν την πρωτοκαθεδρία, αφού αμερικανικά πανεπιστήμια καλύπτουν τις 16 θέσεις της λίστας. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και ακολουθούν το Γέιλ, το Χάρβαρντ, το πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, το Πρίνστον, το Κορνέλ και το Στάνφορντ.

Στη λίστα βρίσκονται επίσης το πανεπιστήμιο της Βομβάης στην Ινδία -στην ένατη θέση- και το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Έκπληξη αποτελεί η ασθενής παρουσία των βρετανικών πανεπιστημίων, αφού μόνο ένα, το London School of Economics, βρίσκεται στη δέκατη θέση.

Από την έρευνα προκύπτει ότι ότι οι περισσότεροι κροίσοι του πλανήτη έχουν τουλάχιστον ένα πτυχίο. Στην Αμερική περίπου το 65% είναι κάτοχοι πτυχίου πανεπιστημίου, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο το ποσοστό αυξάνεται στο 80%. Από τους πάμπλουτους πτυχιούχους ένας στους τέσσερις έχει απλό πτυχίο, ενώ ένας στους δέκα είναι κάτοχος και διδακτορικού διπλώματος.

Στην Ευρώπη πάνω από το 40% των δισεκατομμυριούχων ζει σε μόλις δέκα πόλεις, με τη Μόσχα και το Λονδίνο να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις. Στις ΗΠΑ, «πρωτεύουσα των δισεκατομμυριούχων» είναι η Νέα Υόρκη.

Πηγή: sofokleousin
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ