2014-10-31 04:47:06
Φωτογραφία για Λιμάνι Πειραιά: H COSCO παρήγγειλε 9 νέες jumbo γερανογέφυρες
Από την τοποθέτηση νέων γερανογεφυρών που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα στο λιμάνι του Πειραιά, αναμένεται να ξεκινήσει την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της, ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ Α.Ε.), θυγατρική της Cosco στην ελληνική αγορά.

Οπως έγινε γνωστό στις αρχές της εβδομάδας, ο ΣΕΠ προχώρησε σε μια ακόμα παραγγελία για επιπλέον εννιά ηλεκτρικά γερανοφόρα μηχανήματα ανύψωσης τύπου E-RTG, σε μια επένδυση της τάξεως των 14 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ήδη πριν από ένα σχεδόν χρόνο, ο ΣΕΠ είχε αποκτήσει άλλα 12 αντίστοιχα γερανοφόρα οχήματα, με στόχο την αύξηση της δυναμικότητας του Προβλήτα ΙΙ κατά 600.000 εμπορευματοκιβώτια ετησίως.

Οι νέοι γερανοί είναι της εταιρείας Kalmar, θυγατρικής του ομίλου της Cargotec και προβλέπεται να αυξήσουν τόσο την παραγωγικότητα στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ που διαχειρίζεται η εταιρεία, αλλά θα συμβάλλουν και στη μείωση των λειτουργικών δαπανών.


Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, οι παραδόσεις θα γίνουν εντός του 2015, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα μηχανήματα δεν αποτελούν μέρος της συμφωνίας του φιλικού διακανονισμού με τον ΟΛΠ για την τροποποίηση της αρχικής σύμβασης εκμετάλλευσης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτήν τη συμφωνία προβλέπεται η επιπλέον αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του λιμανιού του Πειραιά με την απόκτηση 12 νέων μηχανημάτων ανύψωσης για τον Προβλήτα ΙΙ, ενώ ο ΣΕΠ δεσμεύεται και για την αγορά τουλάχιστον επτά γερανογεφυρών τύπου Super Post Panamax και 16 μηχανημάτων ανύψωσης τύπου RMG, που αφορούν στους προβλήτες ΙΙΙ (Ανατολική και Δυτική).

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο κ. Τζιαντσούν Λι, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΣΕΠ τόνισε ότι ο νέος εξοπλισμός της Kalmar πρόκειται να μεγιστοποιήσει την αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου στο λιμάνι, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα.

Ταυτόχρονα, η αξιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας για τη λειτουργία των νέων μηχανημάτων, θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων, αλλά και τη μείωση του κόστους συντήρησης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ