2014-10-31 06:30:13
Φωτογραφία για Ρωσικά και τουρκικά αεροσκάφη σκέπασαν τον ουρανό της Ευρώπης
Αιγαίο έκαναν τον ουρανό της Ευρώπης τα ρωσικά βομβαρδιστικά μέχρι και με τουρκικά πιάστηκαν σε εμπλοκή.Ναι τώρα η Ευρώπη δικαιολογημένα θα γίνει ρωσοφοβική….

Πετούν ανεξέλεγκτα στους αιθέρες της ρωσικά βομβαρδιστικά…..πορτογαλικά, γερμανικά, αγγλικά, τουρκικά κ.α επιχειρούν να τα αποτρέψουν.

Η Ρωσία πάντα ανησυχεί το ΝΑΤΟ. Η Βορειοατλαντική Συμμαχία ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ ότι ήταν σε συναγερμό μετά την «έντονη δραστηριότητα της ρωσικής αεροπορίας στους αιθέρες της Ευρώπης. ». Το ΝΑΤΟ σε Twitter ανάρτησε την είδηση.

Tις 2 τελευταίες ημέρες η συμμαχία έχει διεξαγάγει πολλές αεροπορικές παρεμβάσεις για να απαντήσει σε αυτήν την υπερδραστηριότητα από ρωσικής πλευράς.Σε 4 διαφορετικά μέρη απογειώθηκαν αεροσκάφη της συμμαχίας για να ανατιπαραταχθούν σε τέσσερις ομάδες στρατιωτικών ρωσικών αεροσκαφών σε χώρους όπως η Βαλτική θάλασσα,η Βόρεια θάλασσα και η Μαύρη θάλασσα διευκρίνισε το ΝΑΤΟ στο ανακοινωθέν του
. Η Συμμαχία κανει λόγο για ασυνήθιστη δραστηριότητα μεγάλης κλίμακας των ρώσων.Η ίδια δεν αναφέρεται καθόλου ούτε κατ΄υπαινιγμόν στην ουκρανική κρίση που προκάλεσε την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Δυτικών.Η Συμμαχία απέστειλε μαχητικά αεροσκάφη στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης που είναι μέλη του ΝΑΤΟ όπως αυτές της Βαλτικής,τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και τη Πολωνία για να τις καθησυχάσει και να τις διασφαλίσει.Un Il-76 et un TU-95 de l'armée russe, en 2008.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό που έχει την έδρα του στην πρωτεύουσα της Ευρώπης υπήρξαν ήδη μέσα στο 2014 τριπλάσια παρουσία ρωσικών μαχητικών ήτη 100 απ΄ότι τον προηγούμενο χρόνο.

Αυτήν την Τετάρτη η πιο σημαντική επέμβαση κινητοποίησε αεροσκάφη από 3 χώρες της Συμμαχίας μετά τον εντοπισμό μιας ομάδας 8 ρωσικών πολεμικών αεροπλάνων – 4 καταδιωκτικών και 4 ανεφοδιασμού- που πετούσαν σε σχηματισμό στον Ατλαντικό.Νορβηγικά αεροσκάφη σηκώθηκαν για να ταυτοποιήσουν .Τα 6 άλλαξαν πορεία τα 2 όμως βομβαρδιστικά TU-95 συνέχισαν αποφασιστικά το δρόμο τους.

Μαχητικά της Βασιλικής βρετανικής αεροπορίας απογειώθηκαν τότε για να τα θέσουν υπό τον έλεγχό τους και αργότερα παρέδωσαν την ευθύνη της παρακολούθησής τους σε πορτογαλικά αεροσκάφη. Τα ρωσικά βομβαρδιστικά ξαναεπέστρεψαν κατευθυνόμενα προς την Μβρετανάι όπου βρετανικά και νορβηγικά τα ακολούθησαν.

«Οι ρώσοι αυτό που θέλουν είναι απλά να τεστάρουν την άμυνά μας.»

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ τα ρωσικά αεροσκάφη δεν υπέβαλαν σχέδιο πτήσηςμδεν είχαν καμιά επαφή τις αρχές της πολιτικής αεροπορίας,και δεν επικοινώνησαν «αυτό αποτελεί έναν ενδεχόμενο κίνδυνο για τις πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας.»

Μια άλλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τουρκικά μαχητικά πάνω από τη Μαύρη θάλασσα για να ελέγξουν ένα σχηματισμό 4 ρωσικών βομβαρδιστικών εκ των οποίων 2 TU-95 ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ. Αλλά και η γερμανοί την Τρίτη δραστηριοποιήθηκαν αντίστοιχα για 7 ρωσικά αεροσκάφη που πέταξαν πάνω από τη Βαλτική.

To NΑΤΟ παρεμβαίνει με μαχητικά κάθε φορά που ένα στρατιωτικό αεροσκάφος δεν δίνει στοιχεία και στίγμα και δεν επικοινωνεί με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ή δεν καταθέτει σχέδιο πτήσης ενώ προσεγγίζει τον εναέριο χώρο των μελών της Συμμαχίας.

Η δραστηριότητα αυτού του τύπου των ρωσικών αεροσκαφών έχει διπλασιαστεί από την αρχή της χρονιάς απεκάλυψε αρχές του Οκτώβρη υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Συμμαχίας καθώς ο νεός ΓΓ της ο Jens Stoltenberg είχε επισκεφθεί την Πολωνία.

ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 60ΧΡΟΝΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΜΑΣ

Έγκειται στην ευθικρισία και την συνείδηση του καθενός να χαρεί ή να προβληματιστεί από το νατοικό κοπλιμέντο.Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg ευχαρίστησε την Ελλάδα για την αμέριστη υποστήριξή και συμβολή της  στη Συμμαχία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα σήμερα “Σας ευχαριστώ για όλη τις συνεισφορά σας στην κοινή ασφάλεια,” τόνισε.  « το ΝΑΤΟ έχει δεσμευτεί για να  διατηρήσει την Ελλάδα ασφαλή. (σσ.και την Κύπρο;)

“Για το ουκρανικό ο ΓΓ σε μια απόλυτα σημειολογική κίνηση κάλεσε από την Αθήνα τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της, να παύσει τις αποσταθεροποιητικές της κινήσεις και να καταβάλει ιδιαίτερες προσπάθειες για να γίνει σεβαστή η εκεχειρία. Ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει υπονομευτικές τις εκλογές των ρωσογενών της Ουκρανίας σε σχέση με το Μινσκ και την ειρήνη.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ