2014-10-31 08:26:40
Φωτογραφία για FORMULA 1- ΡΩΣΙΑΣ:Τη νίκη ο Χάμιλτον,Το πρωτάθλημα η Mercedes!
Η νίκη του Χάμιλτον ήταν αρκετή για να κατακτήσει η Mercedes το πρωτάθλημα κατασκευαστών για πρώτη φορά στην ιστορία της.Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε το τρόπαιο στο νικητή Λιούις Χάμιλτον.

Το Σότσι υποδέχτηκε τη F1, όπως αρμόζει με μια μοναδική παράσταση πριν τον αγώνα, με χορευτές, κοζάκους, ακροβατικά σμήνη αεροσκαφών, σύσσωμη τη Ρωσική ηγεσία, πανέμορφες κοπέλες, κατάμεστες κερκίδες και ένα Ολυμπιακό Πάρκο μεταμορφωμένο σε υπερσύγχρονη πίστα.

Ο αγώνας δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική ήταν ένας μονόλογος για τις Mercedes. Ο Χάμιλτον εκκίνησε καλά ο Ρόσμπεργκ βρέθηκε δίπλα του στα φρένα για τη στροφή 2 και όλα έδειχναν πως τα πράγματα θα ήταν δύσκολα στην έξοδο.

Ο Γερμανός κλώτσησε τα φρένα, μπλόκαρε τους τροχούς και βγήκε ευθεία απέναντι. Το μπλοκάρισμα οδήγησε σε παραμόρφωση και έντονους κραδασμούς που υποχρέωσαν το Ρόσμπεργκ ν' αλλάξει λάστιχα στον πρώτο γύρο. Από τη Mercedes αποφάσισαν να ρισκάρουν με μια παράτολμη στρατηγική του έβαλαν τη μέση γόμα και ο Γερμανός ξεκίνησε μια απέλπιδα προσπάθεια να κάνει 52 γύρους μ' αυτή.


Εν τέλει τα κατάφερε και αφού προσπέρασε όλους όσοι βρέθηκαν στο διάβα του τερμάτισε 2ος ελαχιστοποιώντας τις βαθμολογικές απώλειες από το Χάμιλτον. Ο Βρετανός τώρα έχει προβάδισμα 17 βαθμών ενώ απομένουν 100 βαθμοί να μοιραστούν στους 3 τελευταίους αγώνες.

Πίσω τους τερμάτισαν οι Μπότας και Μπάτον όπως εκκίνησαν ενώ ο Μάγκνουσεν κατάφερε να φέρει την McLaren στην 5η θέση. Απογοήτευση για τον τοπικό ήρωα Δανιήλ Κβιάτ που εκκινούσε 5ος δεν κατάφερε όμως στον 1ο γύρο να κρατηθεί σ' αυτή τη θέση. Ο Ρώσος μετά από έναν μέτριο αγώνα όπου δεν απέφυγε τα λάθη έμεινε τελικά εκτός βαθμολογίας
kartgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ