2014-10-31 10:29:22
Φωτογραφία για Δημόσιο: Μισθοί δυο ταχυτήτων, δοκιμαστικό καθεστώς και όχι μονιμότητα
Υπαλληλοι δύο ταχυτήτων θα υπάρχουν στο Δημόσιο μετά τις αποφάσεις Σαμαρά - Βενιζέλου για τις αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου.

Με τη απόφαση αυτή μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο για την πρόσληψη υπό δοκιμή των νέων υπαλλήλων.

Αυτό θα σημάνει δυο διαφορετικές μισθολογικές καταστάσεις και δυο διαφορετικά εργασιακά καθεστώτα για τους υπαλλήλους του δημοσίου.

Έτσι με την απόφαση αυτή θα προωθηθεί μείωση μισθού των νεοπροσλαμβανομένων, χωρίς να επηρεαστούν οι υπόλοιποι μισθοί των υπαλλήλων.

Οι νεοπροσλαμβανόμενοι υπάλληλοι θα παίρνουν μικρότερο βασικό μισθό, απ” ό,τι όσοι ήδη υπηρετούν, ενώ δεν θα έχουν καθεστώς μονιμότητας καθώς για τα δύο πρώτα χρόνια θα υπηρετούν υπό δοκιμαστικό καθεστώς.

Μετά την πάροδο των δύο χρόνων εάν συνεχίσουν να εργάζονται θα αλλάζει το μισθολογικό τους καθεστώς και η εργασιακή σχέση τους με το δημόσιο.

Η απόφαση αυτή έχει σαν στόχο έστω και λογιστικά να μειώσει το μισθολογικό κόστος, ενώ ταυτόχρονα να απαλλάξει το δημόσιο από … τη μονιμότητα, καθώς ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις διάρκειας δύο ετών και αντικατάσταση των εργαζόμενων.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη δεν αλλάζει τίποτα σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

«Καθυστερήσεις μόνο υπάρχουν, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά» λέει ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι υπάρχουν κάποιοι διαγωνισμοί προσλήψεων του δημοσίου που τρέχουν, όσοι δεν προσληφθούν με αυτούς τους διαγωνισμούς σε κάποια νέα θέση στο δημόσιο θα βρεθούν εκτός.

Πηγή: aftodioikisi
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ