2014-10-31 15:19:05
Φωτογραφία για Η Δούρου εξακολουθεί να κάνει πλάτες στον Αλαφούζο
Δύο φορές ρώτησε η πρόεδρος του VI Τμήματος του Ελεγκτικού Συνέδριου αν υπάρχει εκπρόσωπος της Περιφέρειας, αλλά... απάντηση δεν πήρε. Η Περιφέρεια έλαμψε διά της απουσίας της από τη σημερινή (Παρασκευή 31 Οκτώβρη του 2014) συνεδρίαση, η οποία εξέτασε την αίτηση ανάκλησης της πλευράς Αλαφούζου επί της Πράξης 381/2014 του V Κλιμακίου (VI Διακοπών) του Ελεγκτικού Συνέδριου, η οποία βάζει φραγμό στη χρηματοδότηση του Αλαφούζου με 7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.

Μπορεί ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Καραμέρος να δήλωνε με θρασύτητα στην προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι «ο Παναθηναϊκός που είναι ο ωφελούμενος πρόκειται να προχωρήσει σε ένσταση κατά της συγκεκριμένης απόφασης» και ότι «η νέα περιφερειακή διοίκηση θα είναι εκεί τη στιγμή που πρέπει», όμως αυτό ήταν ένα ψέμα για λόγους προπαγάνδας. Για να βουλώσει τα στόματα κάποιων εκπροσώπων της αντιπολίτευσης (Περισσός, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), οι οποίοι είχαν ψελλίσει κάποια πράγματα, για να βγουν από την υποχρέωση και όχι επειδή είχαν καμιά διάθεση να εγείρουν ζήτημα και να υποχρεώσουν τη διοίκηση Δούρου να παρέμβει υπέρ της απόφασης του ΕΣ και κατά του Αλαφούζου. Οταν έφτασε η «στιγμή που πρέπει», δηλαδή η συνεδρίαση του VI Τμήματος που θα κρίνει την αίτηση ανάκλησης του Αλαφούζου, η Περιφέρεια δεν ήταν εκεί.


Σε εμάς η απουσία της Περιφέρειας δεν προξένησε καμιά εντύπωση. Ηταν αναμενόμενη. Την είχαν προαναγγείλει τα παπαγαλάκια του Αλαφούζου, την είχε προαναγγείλει, εμμέσως πλην σαφώς, ο ίδιος ο Αλαφούζος, όταν συναντήθηκε με τη Δούρου για να δείξει πόσο καλές σχέσεις έχουν και να ανακοινώσει ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης του V Kλιμακίου του ΕΣ.

Οι δύο δικηγόροι της πλευράς Αλαφούζου στις αγορεύσεις τους προσπάθησαν να αποφύγουν την ουσία. Για την ευθεία παραβίαση του άρθρου 102 παρ. 5 του Συντάγματος, την οποία επισημαίνει η πρωτοβάθμια απόφαση του ΕΣ, οι αγορεύσεις τους ήταν «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Ενώ το Σύνταγμα προβλέπει πως, όταν μεταβιβάζονται αρμοδιότητες από την κεντρική διοίκηση στην τοπική διοίκηση, πρέπει να μεταβιβάζονται και οι αναλογούντες πόροι, πράγμα που δεν συνέβη με τη σύμβαση (τα 7 εκατ. ευρώ θα δοθούν στον Αλαφούζο από ίδιους πόρους της Περιφέρειας), οι δικηγόροι έλεγαν πως ο παλιός νόμος προέβλεπε ενίσχυση σε ομάδες, ενώ νεότερος νόμος προβλέπει ενίσχυση για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων! Το ΕΣ, όμως, αναφέρθηκε στη γενική συνταγματική διάταξη και όχι σε κάτι ειδικό. Δεν έχει σημασία για ποιο σκοπό δίνονται τα λεφτά, αλλά αν τα λεφτά αυτά, που αφορούν αρμοδιότητα η οποία μεταβιβάστηκε στην Περιφέρεια από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μεταβιβάστηκαν στην Περιφέρεια από την κεντρική διοίκηση.

Σε ό,τι αφορά την προσωρινότητα του γηπέδου της Λ. Αλεξάνδρας, την οποία επίσης σημειώνει το ΕΣ στην Πράξη 381/2014, οι δικηγόροι του Αλαφούζου δεν τόλμησαν να επαναλάβουν αυτά που έλεγαν τα παπαγαλάκια, ότι δηλαδή επίκειται απόφαση του ΣτΕ, η οποία θα ακυρώνει τη λεγόμενη διπλή ανάπλαση, οπότε το γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας θα παραμείνει έδρα του Παναθηναϊκού. Προτίμησαν και επ’ αυτού να κάνουν μια άτεχνη νομική ντρίπλα, υποστηρίζοντας ότι η προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας-ΠΑΟ γίνεται επί τη βάσει νεότερου νόμου, ο οποίος κατισχύει του νόμου για τη διπλή ανάπλαση, επιτρέπει την αύξηση του όγκου κτλ. Κατά τα λοιπά, αναλώθηκαν στις γνωστές παπαρολογίες που περιλαμβάνει και η σύμβαση Περιφέρειας-ΠΑΟ, περί ενίσχυσης της ασφάλειας, εκσυγχρονισμού ώστε να πληρούνται οι απαιτήσεις της ΟΥΕΦΑ κτλ.

Ο Εισηγητής (οι Εισηγητές στο ΕΣ είναι κάτι σαν τους Εισαγγελείς στα ποινικά δικαστήρια) πρότεινε την απόρριψη της αίτησης ανάκλησης.

Δεν γνωρίζουμε πότε θα εκδοθεί η σχετική Πράξη, πάντως αν απορριφθεί η αίτηση ανάκλησης του Αλαφούζου, αυτός θα έχει μια ακόμη ευκαιρία (προσφυγή σε ανώτερο όργανο).
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ