2014-10-31 20:10:54
Φωτογραφία για Τη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή η ρύθμιση για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια
Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα κατατίθεται από τον Νίκο Δένδια στη Βουλή, η ρύθμιση για τα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια Αυτή είναι και η τελευταία ενέργεια που θα κάνει ο κος Δένδιας ως υπουργός Ανάπτυξης, λίγο πριν μεταπηδήσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με το reporter.gr,το ζήτημα έκανε γνωστό ο ίδιος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε συνομιλία με δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης ανέφερε ότι εκείνος θα φέρει τη Δευτέρα το πρωί στη Βουλή τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια και το απόγευμα θα γίνει η ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό, η ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια θα διευρυνθεί περιλαμβάνοντας δύο ακόμη κατηγορίες δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση θα συμπεριληφθούν και εκείνα που αφορούν τη λεγόμενη «κακή» Αγροτική Τράπεζα, καθώς και εκείνα που έχουν συναφθεί με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.


Πρόκειται στην ουσία για αγροτικά δάνεια που μεταφέρθηκαν στο «κακό κομμάτι» της Αγροτικής Τράπεζας και την Πειραιώς και δεν έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση, ενώ η δεύτερη περίπτωση αφορά σε πυρόπληκτες ή σεισμόπληκτες περιοχές, επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, πτηνοκτηνοτροφικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες κ.ά.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο κ. Δένδιας αναλαμβάνει υπουργός Άμυνας και τη θέση του παίρνει από τη Δευτέρα, ο βουλευτής Τρικάλων, Κώστας Σκρέκας.

Οι νέοι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Σκρέκας, θα ορκιστούν τη Δευτέρα το απόγευμα στις 17.30 ενώ νωρίτερα ο στις 13.00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ