2014-11-01 01:39:15
Φωτογραφία για Στα… ΑΤΜ για γάλα οι Θεσσαλονικείς
Φρέσκο γάλα, πλήρες και ελαφρύ, υψηλής ποιότητας και σε ανταγωνιστική τιμή (1 ευρώ/λίτρο και 50 λεπτά το μισό με τη χρήση προπληρωμένης κάρτας και κατά δέκα λεπτά ακριβότερα χωρίς αυτήν), έχουν τη δυνατότητα να πίνουν από σήμερα το απόγευμα και κάθε 24ωρο όλου του χρόνου οι Θεσσαλονικείς, ύστερα από την τοποθέτηση έξι Αυτόματων Πωλητών Φρέσκου Γάλακτος από το συνεταιρισμό «ΘΕΣγαλα» στην πόλη.

Μάλιστα, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Αθανάσιος Βακάλης, ήδη το ενδιαφέρον του κόσμου καταγράφεται έντονο και όπως εξήγησε, εφόσον η ζήτηση ξεπεράσει τα 800 κιλά ημερησίως που καταναλώνονται στη Λάρισα, τότε μέχρι το τέλος του έτους θα λειτουργήσουν άλλοι έξι σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης. 

Σήμερα λειτουργούν ΑΤΜ γάλακτος στο κέντρο στη Θεσσαλονίκη στην Αγίου Δημητρίου 93& Πέλοπος 2 και στην Αλεξάνδρου Σβώλου 32, στην Καλαμαριά (Χηλής 2 & Μ. Χρυσάνθου), στους Αμπελόκηπους (Μ. Αλεξάνδρου & Φιλιππουπόλεως 77), στη Νεάπολη (Α. Παπανδρέου 140) και στην Άνω Τούμπα (Γρ. Λαμπράκη 135 & Ιπποδρομίου).


Η λειτουργία των ΑΤΜ φρέσκου γάλακτος εφαρμόστηκε πρώτη φορά στη Λάρισα πριν από έναν χρόνο (14 σημεία) και μέχρι το τέλος του 2014 θα λειτουργήσει και το 15ο σημείο πώλησης, ενώ όπως επεσήμανε ο κ. Βακάλης το γάλα συλλέγεται από τις φάρμες, παστεριώνεται και διατίθεται στους αυτόματους πωλητές σε λιγότερο από 24ώρες, διατηρώντας αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά του.

Η εμπορική δραστηριότητα του συνεταιρισμού, στοχεύει αφενός μεν στη βιωσιμότητα των παραγωγικών μονάδων των μελών του, αφετέρου δε στο να αποδείξει ότι υπάρχουν τρόποι οι Έλληνες παραγωγοί να παράξουν και να διαθέσουν στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής ποιοτικής αξίας σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Ο συνεταιρισμός απαρτίζεται από 150 αγελαδοτρόφους από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία και 55 φάρμες, ενώ ημερησίως παράγονται 120 τόνοι γάλακτος που αντιστοιχούν στο 10% της εγχώριας παραγωγής φρέσκου αγελαδινού γάλακτος.
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ