2014-11-01 08:11:34
Φωτογραφία για Με 4 ασθενοφόρα λειτουργεί το ΕΚΑΒ στην Ηλεία!
Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στις υποδομές και στο προσωπικό του ΕΚΑΒ στην Ηλεία ο πρόεδρος των εργαζομένων, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, μιλώντας χθες το πρωί στις «Πρωινές Αιχμές» (ΟΡT FM).

«Τριάντα έξι διασώστες καλούνται να ανταποκριθούν στις ανάγκες ενός μεγάλου νομού, με πολλές ιδιαιτερότητες και ένα δύσκολο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο» δήλωσε αρχικά ο κ. Θεοδωρόπουλος, καθώς από τον Μάιο του 2014 τα νοσοκομεία δεν έχουν οδηγούς για να καλύψουν έκτακτες περιπτώσεις.

Όπως επεσήμανε ο κ.Θεοδωρόπουλος, υπάρχουν δύο οδηγοί στο Κ.Υ. Βάρδας, οι οποίοι εξυπηρετούν το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, και ένας στο Κ.Υ. Ζαχάρως. Από τους δύο που είχαν μείνει στο Νοσοκομείο του Πύργου, ο ένας μετατέθηκε στην Κατερίνη, ενώ ο έτερος στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα.

«Για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε αξιοπρεπώς, χρειαζόμαστε τουλάχιστον 50 διασώστες. Αυτή τη στιγμή έχουμε 36 διασώστες, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι άρτια εκπαιδευμένοι σε ΙΕΚ διεθνούς φοίτησης, ενώ οι παλαιότεροι που δεν είναι τόσο εκπαιδευμένοι, διαθέτουν πλούσια εμπειρία» δήλωσε ο κ.Θεοδωρόπουλος και στηλίτευσε την προκήρυξη-φάντασμα του 2010, που προέβλεπε 200 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ.


«Η Ηλεία θα είχε 10 ακόμα διασώστες, αν υλοποιείτο αυτή η προκήρυξη, αλλά αποδείχθηκε ...πυροτέχνημα, διότι δεν υπάρχει αληθινό ενδιαφέρον για την υγεία και την πρόνοια στην Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ.Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση των ασθενοφόρων, καθώς στην Ηλεία υπάρχουν 8 ασθενοφόρα, εκ των οποίων μόλις 4 «μάχιμα».

«Τα ασθενοφόρα ως επί το πλείστον είναι πεπαλαιωμένα. Είναι οχήματα που το ΕΚΑΒ έχει προμηθευτεί το 2004, ήδη έχουν περάσει το προσδόκιμο όριο ζωής τους, ήδη έχουν υπερβεί τα 500.000 χλμ και κάθε μέρα θα έχετε ακούσει καταγγελίες ότι χαλάνε τα ασθενοφόρα τη στιγμή που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν ένα κρίσιμο περιστατικό. Όσα έχουν βλάβη, καθυστερούν να επισκευαστούν, αφού η αντιπροσωπεία δεν τα φτιάχνει αν δεν πληρωθεί. Όσα απαιτούν ακριβά ανταλλακτικά, δεν επισκευάζονται ποτέ».

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 3 ασθενοφόρα καθημερινά για πρωί –μεσημέρι- βράδυ. Καλούμαστε να εκτελέσουμε ακόμα και 8 δρομολόγια σε μια μέρα για την Πάτρα ή την Αθήνα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η δυναμικότητά μας» επεσήμανε, ενώ αναφερόμενος στις καταγγελίες του 54χρονου από τα Σαβάλια σημείωσε: «Πιθανόν να έχει δίκιο που αγανακτεί, διότι είναι κι αυτός πολίτης που πληρώνει για να έχει υπηρεσίες υγείας. Ως ΕΚΑΒ αξιολογούμε ώστε να είμαστε δίπλα στον συμπολίτη που πραγματικά κινδυνεύει η ζωή του. Σε αυτό το πλαίσιο ο κύριος πιθανόν να καθυστέρησε και να έχει δίκιο να αγανακτεί, αλλά έχει ευθύνη και το νοσοκομείο, διότι δεν έχει κανένα οδηγό για τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις».

Σχετικά με το ασθενοφόρο που παραμένει ανενεργό στον δήμο Ανδρίτσαινας -Κρεστένων, ο κ. Θεοδωρόπουλος δήλωσε πως πρόκειται για δωρεά και πρέπει να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές διαδικασίες».

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ