2014-11-09 11:48:06
Φωτογραφία για Φώφη Γεννηματά: Τους προέδρους δεν τους ρίχνεις, τους αλλάζεις είτε απο συνέδριο, είτε μετά απο εκλογές
Ανήσυχη για την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά απευθύνει μέσω της... εφημερίδας "Αγορά" μήνυμα ενότητας ( "Ας σταματήσουν να υπάρχουν Βενιζελικοί και Παπανδρεϊκοί") , υπογραμμίζει την ανάγκη να αναδειχθεί το κοινωνικό πρόσωπο του κόμματος ,τάσσεται υπέρ των πολυκομματικών κυβερνήσεων και, δηλώνοντας οτι λειτουργεί με θεσμικό τρόπο , σημειώνει : "Οι πρόεδροι των κομμάτων αλλάζουν είτε μέσα απο συνέδρια , είτε μετά απο εκλογές όταν το αποτέλεσμα δεν ειναι θετικό".

Η κ. Γεννηματά επιμένει στην αναγκαιότητα να υπάρχει εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας , το οποίο θα πρέπει να διαμορφωθεί συλλογικά απο το ΠΑΣΟΚ με όλα τα στελέχη του.

Μιλώντας στην "Αγορά" , η αναπληρώτρια υπουργός άμυνας προκρίνει την ανάγκη ενός σχεδίου που στόχο θα εχει τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς μέσα απο προοδευτικές επιλογές που θα απευθύνονται στους πολίτες : "Για να ζωντανέψει η κεντροαριστερά πρέπει να εχει κοινωνικές αναφορές με σχέδιο αναπτυξιακό και βιώσιμες προτάσεις που θα βγάζουν τη χώρα απο τη κρίση. Tέτοιο σχέδιο δεν διαθέτει ουτε ο ΣΥΡΙΖΑ που συνεχώς διατυπώνει λαϊκίστικες προτάσεις". Επομένως συνεχίζει η κ. Γεννηματά, "αν υπάρξει τέτοιο σχέδιο, τότε θα δούμε τα στελέχη μας και τους πολίτες να επιστρέφουν πίσω στο ΠΑΣΟΚ".


Η ίδια δεν κρύβει την ανησυχία της συνολικά για το χώρο τον οποίο υπηρετεί με συνέπεια ολα τα χρόνια με αξίες και κανόνες που εχει απο τον πατέρα της, τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά. Γι αυτό και οταν την ρωτούν εκείνοι με τους οποίους συναντάται τι προτίθεται να κάνει το ξεκαθαρίζει αμέσως : "Εγώ δεν είχα και δεν εχω ομάδα στο ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα μαλλον μοναχική πορεία είχα ολα αυτά τα χρόνια . Με ενδιαφέρει η ενότητα του χώρου που υπερασπίζομαι . Λειτουργώ με θεσμικό τρόπο. Τους προέδρους δεν τους ρίχνει κάνεις, ειναι εκλεγμένοι. Οι πρόεδροι αλλάζουν είτε μέσα απο συνέδρια είτε μετά απο εκλογές οταν το αποτέλεσμα δεν ειναι θετικό" .

Στις συναντήσεις με στελέχη του ΠΑΣΟΚ όλων των τάσεων, με κοινωνικούς χώρους , με νέους , με επιστήμονες με όλους εκείνους που της ζητούν να την συναντήσουν στέλνει το δικό της μήνυμα: "Ας σταματήσουν να υπάρχουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ Βενιζελικοί και Παπανδρεϊκοί. Αυτή η διαμάχη δεν αφορά την κοινωνία".

Εκείνο όμως που προέχει είναι η έξοδος της χώρας από τη κρίση. Η κ. Γεννηματά ενδιαφέρεται για την επόμενη ημέρα του μνημονίου και γι αυτό επιμένει ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να προετοιμαστεί από τώρα αν θέλει ξανά να εκφράσει μεγάλες μάζες του κόσμου. " Να πιάσουμε το νήμα από την αρχή της αλλαγής του 1981, να αφήσουμε πίσω μας τα λάθη που κάναμε και να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό όμως πρόσωπο. Αν το ΠΑΣΟΚ επιμείνει μόνο στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και όχι στην κοινωνική πολιτική τότε θα πάψει να εκφράζει το μεσαίο κεντρογενεί χώρο που τόσα χρόνια υπηρετεί " .

Σε ότι αφορά τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ , η κ. Γεννηματά επαναλαμβάνει ότι δεν πρέπει το ΠΑΣΟΚ να γίνει δεκανίκι της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ. " Δεν πρέπει να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας για το ποιος είναι δεκανίκι ποιού" . Διευκρινίζει ωστόσο πως πρέπει οι πόρτες του ΠΑΣΟΚ να παραμείνουν ανοικτές σε εκείνες τις δυνάμεις που έχουν σαφή ευρωπαϊκό χαρακτήρα όταν μάλιστα βλέπουμε πως κανείς πλέον δεν μπορεί μόνος του να κυβερνήσει .

«Έχει περάσει η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων. Επομένως θα πρέπει τα κόμματα που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, να ενώσουν τις δυνάμεις τους στη βάση ενός σχεδίου εξόδου της χώρας από την κρίση "

Σε ότι αφορά το συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης, το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως όλα θα πρέπει να γίνουν με καταστατική νομιμότητα. "Μέσα από αυτή τη διαδικασία θέλουμε να ξαναμιλήσουμε με την κοινωνία και να μην περιοριστούμε σε συμφωνίες κορυφής. Έτσι θα κρατηθεί ο χώρος μας δυνατός και και ζωντανός εκφράζοντας περισσότερες δυνάμεις" .
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ