2014-11-10 16:56:27
Φωτογραφία για Πόλη της Λιβύης ανακηρύχθηκε «τμήμα του Ισλαμικού Κράτους»
REUTERS/STRINGER

Φωτογραφία αρχείου.

Η Ντάρνα, παραλιακή πόλη της Λιβύης στη Μεσόγειο Θάλασσα, έγινε η πρώτη πόλη του πλανήτη η οποία εντάσσεται στο «Ισλαμικό Κράτος», το χαλιφάτο το οποίο ανακήρυξαν οι τζιχαντιστές σε εδάφη του Ιράκ και της Συρίας προ μηνών.

Η πόλη έχει γίνει ήδη το κέντρο των Λίβυων ακραίων ισλαμιστών, οι οποίοι προέκυψαν από τον εμφύλιο πόλεμο ενάντια στο καθεστώς του Μουαμάρ Αλ Καντάφι.

Η ένταξη έγινε προ δεκαημέρου, όπως σημειώνει το πρακτορείο Associated Press και αποτελεί την πρώτη «νίκη» του τζιχαντιστικού μορφώματος εκτός Ιράκ και Συρίας.

Ήδη η πόλη διαθέτει θρησκευτικά δικαστήρια, τα οποία διατάζουν δημόσιες εκτελέσεις, μαστίγωμα όσων παραβαίνουν τον ισλαμικό νόμο, καθώς και υποχρεωτικό διαχωρισμό των μαθητών από τις μαθήτριες.

Οι αντίπαλοι των τζιχαντιστών έχουν εγκαταλείψει την πόλη ή κρύβονται, υπό καθεστώς τρόμου.

Της πόλης ηγείται ο εμίρης Μοχάμεντ Αμπντουλάχ, υμεμενικής εθνικότητας, ο οποίος έφτασε στη Λιβύη από τη Συρία, με πολεμικό ψευδώνυμο Αμπού Αλ Μπαράα Ελ Αζντί.

Αριθμός ανώτερων στελεχών του Ισλαμικού Κράτους είχαν φτάσει στη Λιβύη από τις αρχές του 2014 και σε λίγους μήνες ένωσαν τις ισλαμιστικές ομάδες στη Ντάρνα υπό την καθοδήγησή τους.

Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νομία Reloaded
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νομία Reloaded
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ