2014-11-10 17:07:30
Φωτογραφία για «ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»
Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είναι αουτσάιντερ στο γυναικείο βόλεϊ, αλλά η οικογένεια Ρούσση, του προπονητή Γιώργου και της συζύγου του Ζένιας Τσίμα, γράφει τη δική της ιστορία μετά το 0-3 σετ στο Ρέντη.

«Είμαστε το αλατοπίπερο του πρωταθλήματος. Με τη νίκη μας αυτή κάναμε καλό και σε μας και στον Ολυμπιακό. Εάν νικούσε ο Ολυμπιακός, δεν θα υπολόγιζε κανέναν. Τώρα φοβάται και υπολογίζει τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός φοβάται και υπολογίζει όλες τις υπόλοιπες ομάδες γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια των λύσεων που έχει ο Ολυμπιακός» παραδέχεται ο Ρούσσης.

Τι είπατε μεταξύ σας όταν φύγατε από το σπίτι χθες το απόγευμα για να πάτε στο γήπεδο;

«Κοιταχτήκαμε και είπαμε πως θα κερδίσουμε. Το λέω αλήθεια».

Τι συζητάς με τη σύζυγό σου πριν και μετά από τέτοιους αγώνες;

«Κατά 99% συζητάμε ό,τι και με τις υπόλοιπες αθλήτριες. Είναι δύσκολο να κρατάς τις ισορροπίες στο σπίτι, αλλά το έχουμε καταφέρει ώστε να υπάρχουν και οι οικογενειακές στιγμές».


Ποιο είναι το μυστικό της δουλειάς σου;

«Είμαι ειλικρινής. Πολλές φορές δεν είμαι αρεστός, αλλά λέω την αλήθεια και την πραγματικότητα. Δεν μου αρέσει να λέω πως είμαι αουτσάιντερ και να έχω καλή ομάδα ή το αντίθετο μόνο και μόνο για λόγους εντυπώσεων. Είμαι ξεκάθαρος με τη διοίκηση, τις αθλήτριες και τον κόσμο και νομίζω πως όλοι το αξιολογούν ανάλογα».

Ποιο ήταν το κλειδί της νίκης επί του Ολυμπιακού;

«Το σερβίς, η επιμονή στην τακτική μας και η κατάκτηση του 1ου σετ. Θυμίζω πως και πέρυσι είχαμε προηγηθεί 23-19 στο 1ο σετ αλλά το χάσαμε 28-26 και μετά απογοητευτήκαμε».

Πρακτικά, τι σημαίνει αυτή η νίκη για την ομάδα;

«Εξασφαλίσαμε την είσοδο στην 4άδα. Για τελικούς δεν μιλάμε γιατί είναι ακόμα νωρίς. Αν παίξουμε και τα ματς με ΑΕΚ και Θήρα και κλείσουμε τον Α' γύρο, θα πούμε περισσότερα. Μας βοηθάει στην ψυχολογία και αποδεικνύει πως είμαστε στον δρόμο της ανάκαμψης. Το τμήμα μετά από την κάθετη πτώση που πάλεψε για την παραμονή βρίσκει τον δρόμο του. Η στρατηγική της διοίκησης με σταδιακή στελέχωση και εύρεση πόρων είναι επιτυχημένη και το μέλλον είναι ευοίωνο».

Πόσες φορές έχεις νικήσει τον Ολυμπιακό;

«Δεύτερη φορά, αλλά πρώτη εκτός έδρας. Η πρώτη ήταν με 3-2 σετ στην Κυψέλη πριν από δύο χρόνια, λίγο καιρό αφότου ανέλαβα την ομάδα τον Νοέμβριο του 2012».

Ποιο είναι το επίπεδο του πρωταθλήματος;

«Είναι κακό που το πρωτάθλημα γίνεται με 11 ομάδες, αλλά εάν συνεχιστεί το ίδιο επίπεδο, πρέπει να γίνει η κατηγορία με λιγότερες ομάδες. Το πρόβλημα είναι από την έκτη θέση και κάτω. Το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό και δεν βοηθάει τις ομάδες της πρώτης εξάδας. Ο Παναθηναϊκός κινδύνευσε με υποβιβασμό πριν από δύο χρόνια, αλλά με εκείνη την ομάδα φέτος θα ήταν στην 6άδα».

Ελπίζεις στην απόκτηση κι άλλης ξένης;

«Ακόμα είναι νωρίς. Εχουμε χρησιμοποιήσει όλο το μπάτζετ που μας ενέκρινε η διοίκηση και δεν μπορώ να ζητάω πράγματα κάθε μέρα. Δουλεύουμε καλά. Εχουμε καλό κλίμα. Δεν φεύγει το μυαλό μας στο μέλλον. Στόχος μας είναι να δέσουμε από την αρχή και πιάνουμε το μέγιστο στους αγώνες. Χαρήκαμε πολύ αυτή τη νίκη, αλλά σήμερα είναι νέα μέρα».

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού μπορεί να τρέφουν ελπίδες τίτλου;

«Στον αθλητισμό όλα γίνονται. Γι' αυτό είμαστε στον Παναθηναϊκό. Παλεύουμε να τον κάνουμε πάλι πρωταθλητή. Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερες μονάδες και περισσότερες δυνατότητες για μεταγραφές. Με την ευκαιρία εύχομαι να επιστρέψουν υγιείς στα γήπεδα οι Κοσμά, Κωνσταντίνου και να αγωνιστούν. Οσο πιο δυνατός είναι ο αντίπαλος τόσο μεγαλύτερη αξία έχει η νίκη σου».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ