2014-11-13 17:56:34
Φωτογραφία για ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ: Τρομοκρατημένα κορίτσια πριν ακρωτηριάσουν τα γεννητικά τους όργανα [ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ]
Σοκάρουν οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τον τρόμο στα μάτια των κοριτσιών σε... χωριό της Κένυας, που περιμένουν υπομονετικά τους συγχωριανούς τους να ακρωτηριάσουν τα γεννητικά τους όργανα (κλειτοριδεκτομή). Η βάναυση πρακτική που είναι υπεράνω του νόμου στην Αφρική, γίνεται με τη μορφή μίας ιεροτελεστίας, σε νεαρά κορίτσια ώστε να μπορέσουν να παντρευτούν. Η φωτογράφος του Reuters, Siegfried Modola, απαθάτισε την τελετή και τα νεαρά κορίτσια που επρόκειτο να υποβληθούν σε αυτό το μαρτύριο, στο Baringo. Οι εικόνες με τα δακρυσμένα μάτια των κοριτσιών, εναλλάσσονται με εκείνες με τα ξυραφάκια και το αίμα που στάζει, προκαλόντας ανατριχίλα. «Ο πόνος θα την κάνει δυνατή. Θα δείξει στην υπόλοιπη κοινότητα ότι η κόρη μου μπορεί να αντέξει» λέει μητέρα που είδε να ακρωτηριάζουν τα γεννητικά όργανα της κόρης της, που φαίνεται ότι αγνοεί ότι η βάναυση πρακτική μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αιμορραγία, πολλά προβλήματα έως και θάνατο.

Η κλειτοριδεκτομή έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως πρακτική που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών, το δικαίωμα ενός ατόμου στην υγεία, στην ασφάλεια, στην σωματκή ακεραιότητα, και το δικαίωμα στη ζωή. H κλειτοριδεκτομή πραγματοποιείται σε κορίτσια παιδικής και εφηβικής ηλικίας και περιστασιακά σε ενήλικες γυναίκες. Πραγματοποιείται χωρίς αναισθητικό, με μαχαίρι ή ξυράφι και απαιτείται από τα κορίτσια να μην κλάψουν και να μην διαμαρτυρηθούν.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ