2014-11-14 10:12:00
Φωτογραφία για PatrasClue: Έρχονται και στην Πάτρα τα δωμάτια απόδρασης – Δραπέτευσε αν μπορείς… - Το παιχνίδι μυστηρίου που κάνει θραύση
Ένας αθώος μελλοθάνατος, μια ημερομηνία εκτέλεσης, μια ευκαιρία απόδρασης. Έχετε 70’ να σώσετε τον καταδικασμένο και να αποδράσετε (Prison Break) . Ένας διπλός πράκτορας έχει διεισδύσει στην οργάνωση σας. Μπείτε στο λημέρι του, ανακαλύψτε την ταυτότητα του και δραπετεύστε. (MI:Double Agent). CSI Athens Αθήνα 2018. Τοποθεσία: Εγκληματολογικό εργαστήριο. Χρόνος: 70 λεπτά. Στόχος: Βρείτε το κλεμμένο αντικείμενο, τον εγκληματία και δραπετεύστε.Lost Statues of Knossos: Ένας αρχαιολόγος, ο Jack Travis, εξαφανίστηκε. Ένα εισιτήριο από Αθήνα για Κνωσσό, 5 κλεμμένα αγάλματα. Μπορείτε να βρείτε τα αγάλματα;

Υποθέσεις μυστηρίου, γρίφοι, αδρεναλίνη στα ύψη και... αν μπορείτε αποδράστε. Τα δωμάτια απόδρασης είναι το νέο παιχνίδι μυστηρίου που ξετρελαίνει πολλούς Έλληνες και στην Αθήνα για να βρει κανείς διαθέσιμο δωμάτιο στο athensclue.gr χρειάζεται να περιμένει αρκετές εβδομάδες. Σύντομα θα αποκτήσει τέτοια δωμάτια και η Πάτρα
. «Σε 45 το πολύ μέρες θα λειτουργήσουμε και στην Πάτρα το patraclue» δηλώνει στο thebest.gr η Κλειώ Καλαμάκη, υπεύθυνη επικοινωνίας του athensclue.gr . Όλα ξεκίνησαν όταν πέρυσι ταξίδεψε μαζί με τον σύζυγό της Διονύση Χαραλαμπόπουλο και τα παιδιά τους στο Λονδίνο κι έπαιξαν σε ένα δωμάτιο απόδρασης. Έμειναν ενθουσιασμένοι και είπαν να φέρουν το παιχνίδι στην Ελλάδα. Έτσι κι έγινε. Δύο χώροι με 7 συνολικά δωμάτια λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας και η επέκταση συνεχίζεται πλέον και σε άλλες πόλεις.

«Οι παίκτες έχουν να λύσουν τον γρίφο του κάθε δωματίου και φυσικά πρέπει να προσπαθήσουν ν΄αποδράσουν μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η αδρεναλίνη χτυπά κόκκινο και χρειάζεται να λειτουργήσουν ομαδικά. Κυρίως όμως χαίρονται, γελάνε, φωνάζουν κα βγαίνουν ενθουσιασμένοι» δηλώνει η κ. Καλαμάκη.

Και προσθέτει: «Στην Πάτρα θα ξεκινήσουμε με πέντε υποθέσεις. Τα δωμάτια θα είναι πολύ εντυπωσιακά και πιστεύουμε να τα αγαπήσει η πόλη».

Τα δωμάτια απόδρασης κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος. «Όταν το ξεκινήσαμε κανείς δεν ήξερε τι ήταν. Σιγά – σιγά το έμαθαν κι έτσι σε δύσκολες εποχές μας έδωσαν το κουράγιο από τα δύο πρώτα θεματικά δωμάτια που ανοίξαμε στη Διοχάρους να τα κάνουμε συνολικά δέκα μέχρι το τέλος του χρόνου στην Αθήνα και να πάμε και σε άλλες πόλεις (Πάτρα Ηράκλειο), αλλά και στο εξωτερικό. Είμαστε μια 100% ελληνική εταιρεία. Τα παιχνίδια τα έχουν δημιουργήσει Έλληνες και ξένοι σχεδιαστές τέτοιου είδους παιχνιδιών».

Το κάθε δωμάτιο μπορεί να φιλοξενήσει 3 έως 5 παίκτες και παρά το γεγονός «ότι αποδρά ένα μικρό ποσοστό, γύρω στο 30 – 40% τα συναισθήματα είναι ίδια. Δεν στεναχωριέται κανείς. Έχουν ζήσει μια ωραία εμπειρία».

Τα ηλικιακά γκρουπ που συνήθως επισκέπτονται τα δωμάτια απόδρασης είναι το 25 – 35 και το 18 έως 25, αλλά «μας έχουν έρθει πολλές οικογένειες από γιαγιά έως εγγονή ή εγγονό που χαίρονται κατά τον ίδιο τρόπο». Τα παιχνίδια διαρκούν από 50 έως 70 λεπτά και το κόστοςανά άτομο κυμαίνεται από 10 έως 13 ευρώ.

Στην Αθήνα πλέον υπάρχουν κρατήσεις για τα δωμάτια μέχρι και τον Ιανουάριο για τα Σαββατοκύριακο και αντίστοιχη είναι η εικόνα για τα απογευματινά και βραδινά παιχνίδια της καθημερινές.

Μέσα στην κρίση μια ελληνική επιχειρηματική δράση κατάφερε να κάνει τη διαφορά, να πετύχει και να επεκτείνεται. Σύντομα θα βγει κι εκτός ελληνικών συνόρων. «Ο σύζυγός μου ήταν για 20 χρόνια μεγάλο στέλεχος στις τηλεπικοινωνίες και πραγματικά το πίστευε τόσο πολύ, με αποτέλεσμα να τα αφήσει όλα γι΄αυτό. Ήταν πολύ μεγάλο το ρίσκο, αλλά πίστευε ότι θ΄αγαπηθεί και το τόλμησε».

Τα δωμάτια απόδρασης δεν προσφέρουν μόνο παιχνίδι κι ένταση.Οι υποθέσεις έχουν γίνει σε κάποιες περιπτώσεις το "φόντο" για σοβαρές προτάσεις δέσμευσης. Τρεις προτάσεις γάμου έχουν γίνει στη διάρκεια των παιχνιδιών. Πρόκειται για δύο ζευγάρια Ελλήνων κι ένα ζευγάρι από την Ολλανδία. «Είχαν έρθει τα αγόρια και το είχαμε σκηνοθετήσει. Είχαν φέρει το δαχτυλίδι και το είχαμε κρύψει, ο καθένας σε διαφορετικά δωμάτια και κάποια στιγμή η κοπέλα το ανακάλυπτε, Ήταν πάρα πολύ συγκινητικό και πάρα πολύ όμορφο».

Της Ελευθερίας Μακρυγένη

Περισσότερες πληροφορίες στο athensclue.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ