2014-11-14 11:00:11
Φωτογραφία για Ανακαλούν μονιμοποιήσεις και κόβουν μισθούς - Απόφαση σταθμός
Παράνομες κρίθηκαν 27 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στον πρώην δήμο Δραπετσώνας, μετά από απόφαση – σταθμό του ΑΣΕΠ που βγήκε στις 4 Νοεμβρίου.

Οι μονιμοποιήσεις αυτές είχαν γίνει το 2004 με κριτήρια του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου, όμως το πόρισμα του επιθεωρητή της Ανεξάρτητης Αρχής, Λ. Λυμπερόπουλου αποκάλυψε ένα όργιο παρατυπιών στις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων την περίοδο 2002 – 2006.

Η απόφαση του ΑΣΕΠ αποτελεί… «πιλότο» για αντίστοιχες παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων σε άλλους δήμους και θέτει το πλαίσιο για την αντιμετώπιση ανάλογων περιπτώσεων, σε μια χρονική περίοδο που εκκρεμεί ένα ακόμα κύμα απολύσεων από το Δημόσιο, σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου.

Ενδεικτικό για το ποιο θα είναι το μέλλον, όσων μονιμοποιήθηκαν παράνομα είναι ότι το πόρισμα παραδόθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος και άσκησε ποινικές διώξεις στους υπεύθυνους, η υπόθεση εξετάζεται δικαστικά, ενώ η απόφαση του ΑΣΕΠ διαβιβάστηκε και στον δήμο Δραπετσώνας, ώστε να προχωρήσει αμέσως στην ανάκληση των μονιμοποιήσεων και στην διακοπή της μισθοδοσίας των 27 υπαλλήλων.


Όπως προκύπτει από το πόρισμα, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι κατασκεύασαν με ψευδή στοιχεία τη νομιμότητα της μετατροπής των συμβάσεών τους και παραπλάνησαν τα αρμόδια τμήματα του ΑΣΕΠ, προκαλώντας οικονομική ζημιά που ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ. Μάλιστα το πόρισμα περιλαμβάνει και… «καυτούς» διαλόγους του δημοτικού συμβουλίου που αποκαλύπτουν ότι ο δήμαρχος και ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, παραβίασαν με δόλιο τρόπο τον νόμο, έχοντας πλήρη επίγνωση του τι έκαναν.

Μεταξύ των υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν στον δήμο Δραπετσώνας παράνομα υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που μονιμοποιήθηκαν χωρίς καν να υποβάλουν αίτηση για μετατροπή της σύμβασής τους σε αορίστου χρόνου.

Πηγή: Έθνος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ