2014-11-15 19:46:35
Φωτογραφία για Πάτρα: Ανάσα για τους μικρομεσαίους η ψήφιση της ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια - Εντάσσονται η Αχαϊκή τράπεζα και τα σεισμοδάνεια
Πέρασαν κατά πλειοψηφία από τη Βουλή η τροπολογία που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος από τη ρύθμιση της αποπληρωμής οφειλών σε 100 δόσεις, καθώς και η ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια.

Συγκεκριμένα, στην τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ, ψήφισαν "ναι" 147 βουλευτές, "όχι" 112 και 2 "παρών. Η τροπολογία έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία.

Στην τροπολογία για τα "κόκκινα δάνεια", ψήφισαν 165 "ναι", 83 "όχι" και 13 "παρών". Αξίζει να σημειωθεί, ότι "παρών" στην 88 (για τον ΕΝΦΙΑ), "ναι" στην 55 (για τα κόκκινα δάνεια), ψήφισε ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Πλέον στα «κόκκινα δάνεια» θα εντάσσονται και οι τράπεζες που βρίσκονται σε καθεστώς υπό εκκαθάρισης.

Όπως άλλωστε είχε δηλώσει προ ημερών ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος στην ρύθμιση εντάσσονται και οι συνεταιριστικές τράπεζες που βρίσκονται υπό καθεστώς εκκαθάρισης.

Το γεγονός πρόκειται να ανακουφίσει εκατοντάδες επιχειρήσεις της Πάτρας, καθώς αρκετοί επιχειρηματίες της πόλης και της περιοχής είχαν συνάψει δοσοληψίες με την Αχαϊκή και περίμεναν να μπουν σε ευνοϊκές ρυθμίσεις, διαφορετικά θα βρίσκονταν σε σοβαρό κίνδυνο τα καταστήματα τους.

Να σημειωθεί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας είχε αναλάβει σχετική πρωτοβουλία προς την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, καλώντας σε κοινή δράση όλους τους βουλευτές του νομού.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ