2014-11-17 12:19:34
Φωτογραφία για Μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο κατά της ιδιωτικοποίησης του Αεροδρομίου Χανίων...
Η πραγματοποίηση μεγάλου συλλαλητηρίου στο Αεροδρόμιο "Γιάννης Δασκαλογιάννης" των Χανίων το ερχόμενο Σάββατο στις 11 το πρωί, θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για τους κατοίκους της Κρήτης και ειδικά για τους Νομούς Ρεθύμνης και Χανίων, στην πορεία κατά της παραχώρησης του Αεροδρομίου σε ιδιώτες απο το ΤΑΙΠΕΔ.

Αυτό τονίστηκε στην διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Αντιπεριφέρεια Χανίων υπο την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαράκη και με την συμμετοχή Δημαρχών και φορέων, όπως το Επιμελητήριο, ο Σύλλογος Ξενοδόχων, ο Δικηγορικός Σύλλογος, το Εργατικό Κέντρο, ο Σύλλογος εργαζομένων στην ΥΠΑ κ.α.

Για την μεταφορά των πολιτών στο Αεροδρόμιο θα υπάρξει συννενόηση και με τα ΚΤΕΛ και με στόχο να δοθεί ένα δυναμικό παρόν προκειμένου να ακουστεί η φωνή των Κρητικών στην Αθήνα.

Όπως επισημάνθηκε το συλλαλητήριο γίνεται στο πλαίσιο και πανελλαδικών κινητοποίησεων και σε άλλα αεροδρόμια τα οποία είναι προς ιδιωτικοποίηση, ενώ ταυτόχρονα προχωρούν και οι διαδικασίες για τις νομικές προσφυγές.


Επίσης στην διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε η πεποίθηση πως οι εξελίξεις απο το ΤΑΙΠΕΔ σε ότι αφορά στην κατακύρωση του διαγωνισμού, αναμένονται τον Δεκέμβριο και όχι εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα.

Πάντως, ακόμη και να ανακοινωθεί - απο το ΤΑΙΠΕΔ - η κοινοπραξία στην οποία θα παραχωρηθεί το Αεροδρόμιο Χανίων, θα ακολουθήσουν νομικές προσφυγές προκειμένου να ακυρωθούν οι όποιες αποφάσεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε και απο τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κ. Γιάννη Δασκαλάκη, ομάδα τεσσάρων νομικών απο τα Χανιά, έχει αναλάβει τον συνολικό φάκελο και μελετά τις νομικές δυνατότητες προσβολής των ενεργειών του ΤΑΙΠΕΔ.

Σε ότι αφορά στις έως τώρα διαδικασίες, νομικά υπάρχουν πολλές δυσκολίες λόγω παρέλευσης των προθεσμιών, όμως ο κ.Δασκαλάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τα επόμενα στάδια της διαδικασίας παραχώρησης του Αεροδρομίου.

Στο νομικό "οπλοστάσιο" συμπεριλαμβάνεται και η πρόσφατη εξέλιξη με την γνωστοποίηση της δυνατότητας που θα έχει μια απο τις τρείς κοινοπραξίες οι οποίες κατέθεσαν προσφορές, να πάρει την διαχείριση και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Αυτό συνεπάγεται πως δημιουργείται μια μονοπωλιακή κατάσταση στην διαχείριση της πλειοψηφίας των αερολιμένων της χώρας.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ