2014-11-17 22:50:19
Φωτογραφία για Κλεφτοπόλεμος ΜΑΤ-αναρχικών στην Μυτιλήνη… χωρίς επεισόδια [photos]
Περισσότεροι από 400 αστυνομικοί βρίσκονταν φέτος επί ποδός στην Μυτιλήνη λόγω των... αυξημένων μέτρων ασφαλείας που έχουν παρθεί από τις Αρχές για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τα φετινά μέτρα σχεδιάστηκαν με τη «συνταγή» που είχαν ακολουθήσει και στην πρώτη πορεία κατά του ανοίγματος των γραφείων της Χ.Α στην Μυτιλήνη οι Αρχές, προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης.

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκονταν η πολυκατοικία και τα γύρω στενά όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χ.Α στην Μυτιλήνη από νωρίς το απόγευμα αποτρέποντας κάθε εισβολή στην πολυκατοικία.

Με την καθιερωμένη πορεία από την πλατεία Σαπφούς προς την Προτομή του Μιχάλη Μυρογιαννη κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 41η επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης το 1973 στην Μυτιλήνη.

Στην πορεία την όποια διοργάνωσε το ΠΕΚ, συμμετείχαν πρωτοβάθμια σωματεία, κοινωνικοί φορείς και σύλλογοι, μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, κ.ά.. Συμμετείχαν επίσης και πολλοί απλοί πολίτες.


Η συγκέντρωση είχε τεράστια προσέλευση, με εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 1.200 περίπου άτομα

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Σαπφούς και μέσω της οδού Κουντουριώτη κατευθύνθηκε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και από εκεί προς την προτομή του Μιχάλη Μυρογιαννη, στην συνέχεια επέστρεψαν από την ίδια διαδρομή στην προκυμαία Μυτιλήνης .

Στο μνημείο του Μιχάλη Μυρογιάννη κατατέθηκαν στεφάνια από το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ αλλά και την νεολαία του κόμματος ΚΝΕ.

Η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνει το παραμικρό

Κλεφτοπόλεμος αναρχικών- ΜΑΤ Σε ένα μίνι κλεφτοπόλεμο συμμετείχαν αναρχικοί και ΜΑΤ στα στενά της αγοράς για περίπου 1 ώρα. Ο φετινός σχεδιασμός της αστυνομίας ήταν καθόλα άρτιος και απέτρεψε το κάθε επεισόδιο εγκλωβίζοντας τους αναρχικούς διαδηλωτές μέσα στο υπό κατάληψη κτήριο της ΑΤΕ, τα μονά αρνητικά στοιχειά είναι οι πολλές βαμμένες τράπεζες με συνθήματα κατά την διαδρομή της πορείας στην προκυμαία Μυτιλήνης

 
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Alarm Clock Radio: AppStore free today
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Alarm Clock Radio: AppStore free today
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ