2014-11-18 16:21:34
Φωτογραφία για Σκληρές αερομαχίες τις καθημερινές και το Σάββατο γάμος!
Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Οξύμωρες καταστάσεις διαδραματίζονται- φαινομενικά- μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, προκαλώντας αβίαστα σκέψεις ότι οι δύο κράτη θα μπορούσαν να συνυπάρχουν και το Αιγαίο να αποτελεί θάλασσα ειρήνης και ευημερίας μεταξύ των δύο λαών.

Ο Έλληνας αρχηγός του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Άγκυρα πραγματοποιώντας προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη εκεί μετά από σχετική πρόσκληση που δέχθηκε από τον Τούρκο ομόλογό του αντιπτέραρχο Abidin Ünal.

Ο τελευταίος μάλιστα είχε προγραμματισει η επίσκεψη του έλληνα αρχηγού ΑΤΑ να συμπέσει με το γάμο του γιου του. Και αυτό προκειμένου ο έλληνας αρχηγός ΑΤΑ να παραβρεθεί και στο γάμο, αλλά και στο γαμήλιο τραπέζι που ακολούθησε. Ο αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης αντιμετωπίσθηκε  στη γαμήλια γιορτή έως διακεκριμένος καλεσμένος. Να σημειωθεί ότι στο γάμο αυτό ο Abidin Ünal είχε καλέσει και άλλους ανώτατους αξιωματικούς των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι ήθελαν να γνωρίσουν τον έλληνα υψηλόβαθμο αξιωματικό και να συζητήσουν μαζί του.


Τόσο ο Έλληνας όσο και ο Τούρκος αρχηγός ΑΤΑ είχαν γνωριστεί εδώ και αρκετό καιρό. Ο αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης στις αρχές Δεκεμβρίου του 2013 είχε φιλοξενήσει τον αντιπτέραρχο Abidin Ünal στη Λάρισα για τρεις μέρες και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πολλά θέματα.

Οι δύο αντιπτέραρχοι είχαν χρησιμοποιήσει πρόσφατα την «κόκκινη γραμμή» όταν τουρκικό μαχητικό είχε «καταδιώξει» το ελληνικό αεροσκάφος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σχεδόν πάνω από τη Μύκονο με αποτέλεσμα ο Έλληνας αρχηγός ΑΤΑ να ζητήσει το λόγο για την απαράδεχτη συγκεκριμένη τουρκική πρόσκληση και να στείλει αμέσως ελληνικά F-16 να αναχαιτίσουν τα τουρκικά.

Μετά τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης προκειμένου να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Abidin Ünal ήρθε σε συνεννόηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια για το τι θα πράξει.

Η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου είναι υπέρ των «ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας».  Αυτή βέβαια η άποψη είναι κυρίαρχη στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια.Η συγκεκριμένη επίσκεψη του έλληνα αρχηγού ΑΤΑ στην Άγκυρα και της συμμετοχής του σε μία κοινωνική εκδήλωση του ανώτατου τούρκου αξιωματούχου μπορεί να ενταχθεί και στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών. Για το λόγο αυτό ο αντιπτέραρχος Χρίστος Βαΐτσης , εκτός από «βίο ανθόσπαρτο» μετέφερε στον Abidin Ünal και τα μηνύματα που έπρεπε.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τις τελευταίες μέρες δεν υπήρχε τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.Να θυμίσουμε πως όταν ο Χρίστος Βαΐτσης είχε φιλοξενήσει τον Abidin Ünal , οι εντυπώσει που είχε αποκομίσει ο έλληνας αρχηγός ΑΤΑ από τον διοικητή της 1ης Τακτικής Αεροπορικής Διοίκησης της Τουρκίας Abidin Ünal ήταν ότι πρόκειται για έναν πολύ έξυπνο άνθρωπο που διαθέτει υψηλό επίπεδο στρατιωτικής διπλωματίας.  Να θυμίσουμε πως ο τούρκος αξιωματούχος αν και παρέμεινε για τρεις μέρες στη Λάρισα, δεν ξεναγήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας και ούτε είδε πράγματα που δεν θα έπρεπε να δει.

Όπως είχε αναφέρει πρόσφατα και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς μετά από συνάντηση και συνομιλία που είχε με τον τούρκο ομόλογό του ,τελικά οι προκλήσεις στο Αιγαίο σημειώνονται μετά από εντολές που δίνουν οι Τούρκοι πολιτικοί, δηλαδή ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

ΠΗΓΗ: http://newpost.gr/post/399878/sklhres-aeromaxies-tis-kathhmerines-kai-to-sabbato-gamos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ... ΜΕΣΙ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ... ΜΕΣΙ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ