2014-11-18 22:16:37
Φωτογραφία για Πάτρα: Τί είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες στα χθεσινά επεισόδια - Δείτε φωτο
Ζημιές σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και σε παράθυρα του δικαστικού μεγάρου της Πάτρας προκλήθηκαν στη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, σε σωματική έρευνα, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στους δράστες, βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν:

• (2) αυτοσχέδιους εμπρηστικούς - εκρηκτικούς μηχανισμούς

• (33) τεμάχια πέτρας,

• (2) αντιασφυξιογόνες μάσκες με (2) φίλτρα

• πολυεργαλείο με λεπίδες,

• σπρέι άσπρου χρώματος,

• ένα κράνος μοτοσικλέτας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης κατά συναυτουργία, παραβίασης της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών και παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εορτασμού της 41ης Επετείου του Πολυτεχνείου, καθώς και μετά το πέρας αυτής, προσήχθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, (14) άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 33, 30, 29, 20 και 15 ετών.


Τα παραπάνω άτομα συμμετείχαν σε ομάδα (300) περίπου ατόμων, που ακολουθούσαν την πορεία και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ).

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, η επέμβαση των αστυνομικών ήταν άμεση και είχε μοναδικό σκοπό την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών, την αποτροπή φθορών σε κτίρια και περιουσίες των πολιτών και την απρόσκοπτη συνέχιση της πορείας, που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ