2014-11-19 12:38:01
Φωτογραφία για Κίνηση ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ από τον Δήμο Γλυφάδας! Μαζεύει ελιές για να δώσει λάδι σε άπορες οικογένειες!
Μια σημαντική κοινωνική δράση ξεκίνησε ο δήμος Γλυφάδας... Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και τη συμμετοχή εθελοντών, ο δήμος μαζεύει ελιές από όλους τους δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους με σκοπό να παραχθεί λάδι και να διανεμηθεί σε φτωχές και άπορες οικογένειες.

Η συγκομιδή των καρπών της ελιάς θα ξεκίνησε στις 10 το πρωί και θα συνεχιστεί μέχρι τις 5 το απόγευμα. 

Μαζί με τους εργαζόμενους και τους εθελοντές του δήμου Γλυφάδας ήταν και ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου. 

Σε δηλώσεις του στο iefimerida.gr τόνισε πως το μάζεμα των ελιών ήταν μία ιδέα των εθελοντών του δήμου Γλυφάδας. Οι κάτοικοι ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να πάρει μία πρωτοβουλία προκειμένου να μην πάνε χαμένοι τόσοι καρποί της ελιάς, αφού στην περιοχή της Γλυφάδας υπάρχουν πολλά δέντρα ελιάς τόσο σε πεζοδρόμια, σε σχολεία, όσο και στο βουνό. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που έδειξαν οι δημότες είναι πως συγκεντρώθηκε τόσος κόσμος για να βοηθήσει στη συγκομιδή που δεν έφταναν τα «λιόπανα», τα ειδικά δίχτυα που απλώνονται στο έδαφος για να πέσουν οι ελιές.


«Ελπίζω γι αυτήν την πρωτοποριακή δράση να την ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι της χώρας» ανέφερε ο κ.Παπανικολάου. Πρόσθεσε δε, πως αυτή η πρωτοβουλία θα φέρει και νέες δράσεις όπως το κλάδεμα των δέντρων και η εκπαίδευση μαθητών στο μάζεμα των καρπών στο πλαίσιο δραστηριοτήτων.

Παράλληλα ο κ.Παπανικολάου επεσήμανε «μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της συγκομιδής, θα γίνουν οι απαραίτητοι εργαστηριακοί έλεγχοι για να διαπιστωθεί ότι το λάδι που θα παραχθεί θα είναι ασφαλές προς κατανάλωση». Διευκρίνισε μάλιστα πως θα σταλεί δείγμα και στο Χημείο του Κράτους. Στη συνέχεια η διανομή θα γίνει μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας και του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου Γλυφάδας.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ