2014-11-19 13:42:11
Φωτογραφία για Δικηγορικός Σύλλογος Πάτρας: Έρχεται κύμα κατασχέσεων και πλειστηριασμών
Ξεκίνησε σήμερα η τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας. Οι δικηγόροι αντιδρούν στο νέο κώδικα πολιτικής δικονομίας. Όπως έχει δηλώσει στο thebest o Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας Νίκος Παπάκος με τις προωθούμενες αλλαγές, πλέον οι πλειστηριασμοί ακινήτων γίνονται πολύ πιο εύκολοι για τις τράπεζες, καθώς αίρονται μια σειρά εμποδίων.

Μάλιστα, η κυβέρνηση φέρνει τις αλλαγές αυτές, παρά την έντονη αντίδραση όλων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, οι οποίοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις, αλλά και της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία απεφάνθη ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι - στην πλειονότητά τους – ατυχείς.

Όπως εξηγεί ο κ. Παπάκος οι αλλαγές του Κώδικα είναι τραπεζοκεντρικές και αφορούν την αναγκαστική εκτέλεση δηλαδή τους πλειστηριασμούς ακινήτων από τους τράπεζες.

Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς πως από το τέλος του έτους, αίρεται η απαγόρευση πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς τι μας περιμένει, όπως υπογραμμίζει ο κ. Παπάκος.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσαν χθες τα μεήλ του ΔΣ του Δικηγορικού, ο Πρόεδρος τόνισε ότι δεν πρόκειται για συντεχνιακό ζήτημα και πως οι αλλαγές αφορούν τα δικαιώματα των πολιτών.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ