2014-11-20 13:32:36
Φωτογραφία για Χτυπά “κόκκινο” το Κοινωνικό Ιατρείο Ξάνθης – Πάνω από 1.500 ανασφάλιστοι το επισκέπτονται
Περισσότεροι από 1.500 είναι οι ανασφάλιστοι που μέσα στο 2014 επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Ιατρείο της Μητρόπολης Ξάνθης για να εξεταστούν και να παραλάβουν φάρμακα δωρεάν από την κοινωνική δομή της εκκλησίας που συμπληρώνοντας δύο χρόνια λειτουργίας είδε τον αριθμό των αιτούντων υπηρεσιών να έχει εκτιναχθεί στα ύψη.

Όπως εξηγεί ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων, “δυστυχώς έχουν αυξηθεί οι ανασφάλιστοι που έρχονται στο ιατρείο.

Λέμε για τους γιατρούς να υπάρχουν αλλά να μην έχουν δουλειά, να είναι δηλαδή υγιείς οι άνθρωποι. Μέχρι το τέλος του Οκτώβρη είχαμε γύρω στους 1.500 ανασφάλιστους πολίτες που  πέρασαν από το κοινωνικό ιατρείο, εξετάστηκαν και πήραν και τη φαρμακευτική τους αγωγής χωρίς καμία άλλη υποχρέωση, γιατί όλα προσφέρονται δωρεάν”.

Στο Κοινωνικό Ιατρείο της Μητρόπολης προσφέρουν υπηρεσίες εθελοντικά γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, φαρμακοποιοί, κοινωνικοί λειτουργοί και νοσηλευτές ενώ δικαίωμα εξέτασης έχουν όλοι αδιακρίτως οι ανασφάλιστοι. “Μπορούν να έρθουν να εξεταστούν και να πάρουν και τα φάρμακά τους γιατί το ιατρείο είναι εξοπλισμένο με όλα τα φάρμακα” τονίζει ο Μητροπολίτης Ξάνθης.


Όπως είναι γνωστό η Μητρόπολη έχει θέσει σε λειτουργία μια σειρά από κοινωνικές δομές, που τα τελευταία χρόνια αγκαλιάζουν ολοένα και περισσότερους πολίτες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και της ένδειας ή αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως στο ιατρείο πραγματοποιούνται ακόμη και εμβολιασμοί παιδιών, που προέρχονται από άπορες και ανασφάλιστες οικογένειες, ενώ στο τέλος της χρονιάς η Μητρόπολη θα δώσει στη δημοσιότητα τον έως τώρα απολογισμό της λειτουργίας του ιατρείο καθώς και στατιστικά στοιχεία γύρω από τους ανασφάλιστους που το επισκέπτονται.

Προσφέρει φάρμακα και ιατρικές υπηρεσίες το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Μητρόπολης

Πέραν του Κοινωνικού Ιατρείου, λειτουργεί Κοινωνικό Παντοπωλείο, αλλά και η Τράπεζα της Αγάπης που διαθέτει καθημερινά γεύματα σε άπορους. Τα τελευταία τρία χρόνια ο αριθμός των ατόμων που προσέρχεται στις εν λόγω δομές έχει εκτιναχθεί στα ύψη.

Δωρεάν τρόφιμα κάθε μήνα!

Την ίδια στιγμή ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγραφή του συνόλου των απόρων της Ξάνθης οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στο πρόγραμμα που θα τρέξουν το προσεχές διάστημα οι 4 Μητροπόλεις της Θράκης και κατά το οποίο θα χορηγούνται κάθε μήνα τρόφιμα, όπως κρέας, γαλακτοκομικά αλλά και ξηρά τροφή σε οικογένειες που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Στην περίπτωση της Ξάνθης οι σχετικές αιτήσεις χορηγούνται από τις κατά τόπους ενορίες, ενώ η καταλυτική ημερομηνία για την υποβολή τους είναι η 2η Δεκεμβρίου. “Ελπίζουμε να προχωρήσει γρήγορα το πρόγραμμα ώστε η πρώτη διάθεση να γίνει έστω μέσα στις γιορτές. Υπάρχουν κριτήρια τα οποία θέτει το πρόγραμμα και ήδη έχουν διανέμει τις αιτήσεις οι ενορίες και περιμένουν να τις λάβουν πίσω συμπληρωμένες. Είναι μια ανακούφιση το πρόγραμμα αυτό, η λύση βέβαια θα ήταν  να ξεπεραστεί η κρίση, να έχουν οι άνθρωποι μια εργασία μόνιμη αλλά μέχρι να γίνει αυτό εμείς θα κάνουμε προσπάθειες να σταθούμε κοντά στους συμπολίτες μας μεριμνώντας όχι μόνο για τις πνευματικές αλλά και τις υλικές τους ανάγκες”.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ