2014-11-21 07:59:31
Φωτογραφία για Το πρώτο όχημα υδρογόνου από την Toyota
H Toyota παρουσιάζει το Mirai, το οποίο είναι το πρώτο υδρογονοκίνητο όχημα μαζικής παραγωγής το οποίο ξεκινά επισήμως την εμπορική του πορεία. Με το Mirai, το όνομα του οποίου στα ιαπωνικά σημαίνει Μέλλον, η Toyota φιλοδοξεί να επαναλάβει την επιτυχία που είχε το Prius, το οποίο και έβαλε την υβριδική τεχνολογία κίνησης στην καθημερινότητα του πλανήτη. Οι τεχνολογικές δυνατότητες του Mirai είναι ακόμα πιο εντυπωσιακές, καθώς εδώ έχουμε έναν κινητήρα κυψελών υδρογόνου, ή FCV, ο οποίος προσφέρει αυτονομία 483 χιλιομέτρων, με μόνο παράγωγο της καύσης το νερό, επομένως εδώ γίνεται λόγος για ένα όχημα μηδενικών ρύπων.

Το κινητήριο σύνολο παράγει 153 ίππους και προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις για το μέγεθός του. Ο φουτουριστικός σχεδιασμός του, σε συνδυασμό με το sedan σχήμα προσφέρουν άνετους χώρους, ενώ οι χώροι τοποθέτησης των δεξαμενών καυσίμου, βρίσκονται σε ειδικές μπουκάλες μεγάλης αντοχής και υψηλής πίεσης κάτω από τα καθίσματα του οδηγού και των επιβατών, ενώ η Toyota τονίζει ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί πρόβλημα ακόμα και σε περίπτωση σύγκρουσης.

Το Toyota Mirai θα ξεκινήσει να πωλείται στις ΗΠΑ, σε αρχική τιμή 57.500 δολαρίων, αλλά λόγω της επιδότησης που ισχύει σε οχήματα χαμηλής κατανάλωσης στις ΗΠΑ, η τιμή αναμένεται να διαμορφωθεί στα 45.000 δολάρια για τον τελικό αγοραστή. Θα είναι διαθέσιμο και μέσα από προγράμματα leasing.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
GIGABYTE X99M-Gaming 5 Micro-ATX Μητρική
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
GIGABYTE X99M-Gaming 5 Micro-ATX Μητρική
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ