2014-11-21 09:24:00
Φωτογραφία για «Πιθανόν του χρόνου και άλλη εκτίμηση προς τα πάνω στην 'Αφροδίτη'»
Ακόμα μία εκτίμηση προς τα πάνω αναμένεται, όσο αφορά την ποσότητα φυσικού αερίου στο Οικόπεδο «Αφροδίτη» της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ανέφερε μιλώντας στο SuperSport FM ο Χαράλαμπος Έλληνας, Σύμβουλος Εταιρειών για θέματα υδρογονανθράκων.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ισραηλινές εταιρείες Delek και Avner, οι οποίες συμμετέχουν μαζί με την αμερικανική εταιρεία Noble, στη διαδικασία εξόρυξης στο κοίτασμα «Αφροδίτη» του θαλάσσιου τεμαχίου «12» της κυπριακής ΑΟΖ, αναθεώρησαν προς πάνω την εκτίμησή τους για την ποσότητα φυσικού αερίου στο συγκεκριμένο κοίτασμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ποσότητα φυσικού αερίου στο Οικόπεδο «Αφροδίτη» εκτιμάται πλέον στα 127 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, από τα 113 που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, δηλαδή 14 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα περισσότερα ή ποσοστό 12%.

Η αναθεώρηση προς τα πάνω έγινε, καθώς υπήρξε ανταλλαγή νέων πληροφοριών μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Οι δύο εταιρείες διαθέτουν μερίδιο 15% η καθεμιά, στο συνολικό έργο της εξόρυξης, από την αμερικανική εταιρεία Noble Energy.


Όπως ανέφερε ο κ. Έλληνας, προγραμματίζεται του χρόνου νέα γεώτρηση του χρόνου στο Οικόπεδο «Αφροδίτη», και αναμένεται ακόμα μία αναβάθμιση, έστω και μικρή.

Όσο αφορά τα σχέδια για δημιουργία τερματικού υγροποίησης στην Κύπρο, ανέφερε πως είμαστε ακόμη μακριά από τις ποσότητες που πρέπει να υπάρχουν ώστε να γίνει ένα τερματικό, γι' αυτό και όπως ανέφερε η Noble προχωρεί με σχεδιασμούς για εξαγωγή φυσικού αερίου με άλλους τρόπους όπως μέσω των τερματικών της Αιγύπτου.

  Alithia Online
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ