2014-11-22 06:14:07
Φωτογραφία για Το εσωτερικό του αυτόνομου μοντέλου της Mercedes
Η Mercedes, όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, εργάζονται πάνω σε projects που αφορούν τα αυτόνομα μοντέλα, δηλαδή τα αυτοκίνητα που κινούνται χωρίς να απαιτούν τη συνδρομή του οδηγού για να το κάνουν αυτό.

Μπορεί αυτό να ακούγεται αρκετά «εξωτικό» και μελλοντικό, όμως οι εταιρείες έχουν προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση και φαίνεται ότι σύντομα θα παρουσιάσουν τέτοια μοντέλα, τα οποία θα μπορούσαν να βγουν και στην παραγωγή, αρκεί να το επιτρέψει και η σχετική νομοθεσία.

Ειδικότερα για το concept της Mercedes, η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε μια εικόνα από το εσωτερικό του εν λόγω πρωτοτύπου, η οποία παρουσιάζει μια αρκετά φουτουριστική καμπίνα, ενώ αυτό που ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά είναι ότι τα μπροστινά καθίσματα μπορούν να περιστραφούν 180ο μοίρες και να δημιουργήσουν ένα «καθιστικό», από τη στιγμή που δεν χρειάζεται κάποιος να οδηγεί το συγκεκριμένο μοντέλο.

Μάλιστα, ο Gorden Wagener, επικεφαλής σχεδιασμού της Daimler, επισημαίνει ότι η «αισθητική της συγκεκριμένης καμπίνας αποπνέει πολυτέλεια και άνεση», όπως θα πρέπει να είναι τα αυτόνομα μοντέλα του μέλλοντος.

Τέλος, για την εξωτερική εικόνα του εν λόγω πρωτοτύπου, η Mercedes δεν έχει δημοσιοποιήσει κάτι, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι –πιθανότατα- θα δούμε το αυτόνομο μοντέλο στην έκθεση CES του Λας Βέγκας την επόμενη χρονιά (6-9 Ιανουαρίου).
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ