2014-11-22 08:11:23
Φωτογραφία για Ο δήμος Βενετίας απαγορεύει τις βαλίτσες με... ροδάκια - Κάνουν θόρυβο και ξυπνούν τους κατοίκους
Οσοι έχετε πάει στη Βενετία θα έχετε αντιμετωπίσει το άγχος να μεταφέρετε τα πράγματά σας μέχρι το ξενοδοχείο, λόγω της ιδιομορφίας του κέντρου της πόλης, όπου δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα. Μια πιο ξεκούραστη λύση, για τους τουρίστες, ήταν οι βαλίτσες με ροδάκια, τις οποίες όμως θέλει να απαγορεύσει ο δήμος της πόλης.

Ο λόγος; Ο ενοχλητικός θόρυβος που κάνουν και κάνουν... τσατάλια τα νεύρα των μόνιμων κατοίκων της Βενετίας. Οι διαμαρτυρίες τους έφτασαν στο δημοτικό συμβούλιο και έγιναν δεκτές. Ετσι, με πρωτοβουλία του δήμου της Βενετίας από τον ερχόμενο Μάιο κηρύσσεται εμπάργκο στις αποσκευές με ροδάκια στο κέντρο της πόλης και μάλιστα με τσουχτερά πρόστιμα: Από 100 έως... 500 ευρώ.

Ο επίτροπος, Βιτόριο Τζαπαλόρτο, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία, είναι αποφασισμένος να θέσει σε εφαρμογή άμεσα το σχέδιο ώστε να βρίσκεται σε ισχύ από τον ερχόμενο Μάιο. «Η πρωτοβουλία για την αθόρυβη βαλίτσα, είναι ανάλογη του μέτρου για το ωράριο στα μπαρ, όπως και με την απαγόρευση κυκλοφορίας ποδηλάτων στα σοκάκια. Οταν φτάνουν οι τουρίστες και κατευθύνονται στα ξενοδοχεία τους κρατούν ξύπνιους τους κατοίκους εξαιτίας των αποσκευών τους» υποστηρίζει.

Ωστόσο έχει και την (επικερδή για τους βενετούς εμπόρους) αντιπρόταση: Οσοι θέλουν θα μπορούν να την αντικαταστήσουν με μία που καλύπτει τις προδιαγραφές από τα καταστήματα της Βενετίας που θα έχουν προμηθευτεί τις «αθόρυβες» αποσκευές με τις σωστές ρόδες από λάστιχο.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ