2014-11-22 08:21:05
Φωτογραφία για Παραστάτες στην ανάγκη και την αντιξοότητα τα στελέχη των Ε.Δ. [ΒΙΝΤΕΟ]
Με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό και κατάθεση στεφάνων εορτάστηκε και φέτος ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με τους εκπροσώπους τους να δίνουν μαζικά το παρόν.

Ο εορτασμός παρότι υπήρχε και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας καθιερώθηκε μετά τη μεταπολίτευση το 1975 με στόχο να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων όσο και κατά τη διάρκεια ειρήνης.

Τον σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην προσπάθεια της χώρας για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας και την εθνική ανασυγκρότησή της, επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας, στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου.

«Σε μια περίοδο έντονης κοινωνικοπολιτικής ρευστότητας και ευρύτερου γεωπολιτικού αναβρασμού, οι Ένοπλες Δυνάμεις όχι μόνο συνεισφέρουν αγόγγυστα στην προσπάθεια για την επίτευξη της εθνικής ανασυγκρότησης, αλλά ταυτοχρόνως πραγματοποιούν παράσταση σημαίας
. Με το έργο τους δηλώνουν προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι η Ελλάδα μπορεί και είναι αποφασισμένη, παρά τις συγκυριακές δυσκολίες, να διαφυλάξει την εδαφική μας ακεραιότητα και να εξασφαλίσει την εθνική μας ανεξαρτησία, να συνεχίσει να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και των Βαλκανίων, ούσα μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας και της Ατλαντικής Συμμαχίας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας εξάρει παράλληλα το κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται διαχρονικά δίπλα στον Έλληνα πολίτη, στον συνάνθρωπο, παραστάτες στην ανάγκη και την αντιξοότητα, έχοντας κερδίσει την αμέριστη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, την οποία ανταποδίδουν με τον καλύτερο τρόπο» παρατηρεί και καταλήγει:

«Ο ελληνικός λαός προσβλέπει σε εσάς. Γνωρίζει ότι στέκεσθε φρουροί σε κάθε εσχατιά της ελληνικής γης και συμπαραστάτες της κοινωνίας σε κάθε δυσκολία. Γι' αυτό σας περιβάλλει με αγάπη, σας τιμά και σας ευχαριστεί».

  

Δείτε περισσότερες φωτό και βίντεο ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: politischios.gr/koinonia/parastates-stin-anagki-kai-tin-antixootita-ta-stelehi-ton-ed-binteo
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ