2014-11-22 10:45:17
Φωτογραφία για ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ
EPA/SRDJAN SUKI

Στο Άμπου Ντάμπι πέφτει η αυλαία της φετινής περιόδου στη Φόρμουλα Ένα και στο κυριακάτικο γκραν πρι θα κριθεί ποιος από τους οδηγούς της Μερτσέντες θα κατακτήσει τον τίτλο στους οδηγούς (φωτογραφία αρχείου).

Το γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι θα παραμείνει και τα επόμενα χρόνια στο καλαντάρι της Φόρμουλα Ένα, καθώς οι διοργανωτές του αγώνα συμφώνησαν σε πολυετή επέκταση του ισχύοντος συμβολαίου

.

Ανακοινώνοντας σήμερα τη νέα συμφωνία, η "Abu Dhabi Motorsports Management" δεν διευκρινίζει τη διάρκειά της, αλλά η προηγούμενη έληγε μετά τον αγώνα του 2016.

«Το Άμπου Ντάμπι έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην πρωτοπορία της μοντέρνας εποχής αγώνων της Φόρμουλα Ένα» αναφέρει σε δήλωσή του ο εμπορικός διευθυντής του πρωταθλήματος, Μπέρνι Έκλστοουν.

«Είπα, όταν άνοιξε η πίστα στη Γιας Μαρίνα, ότι ίσως μια ημέρα να τη φτάσουν, αλλά δεν θα ξεπεραστεί ποτέ. Το νησί συνεχίζει να μεταμορφώνεται κάθε χρόνο. Έχουμε ένα θαυμάσιο συνεργάτη εδώ» πρόσθεσε.


Στο Άμπου Ντάμπι πέφτει η αυλαία της φετινής περιόδου στη Φόρμουλα Ένα και στο κυριακάτικο γκραν πρι θα κριθεί ποιος από τους οδηγούς της Μερτσέντες θα κατακτήσει τον τίτλο στους οδηγούς.

Ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον έχει προβάδισμα 17 βαθμών έναντι του Γερμανού Νίκο Ρόσμπεργκ, ωστόσο σε αυτόν τον αγώνα απονέμονται για πρώτη φορά διπλάσιοι βαθμοί.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι έχουν διατεθεί όλα τα εισιτήρια, ενώ την ημέρα του αγώνα αναμένεται να βρεθούν στην πίστα 60.000 θεατές, νούμερο που είναι αυξημένο κατα 20% σε σχέση με το «παρθενικό» γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι το 2009.

«Η ζήτηση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, και η ατμόσφαιρα στις κερκίδες θα είναι φανταστική» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Γιας Μαρίνα, Αλ Ταρέκ Αλ Αμερί.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Ρόιτερ
kartgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ