2014-11-22 20:52:06
Φωτογραφία για Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ... ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ «ΒΙΘΕΝΤΕ ΚΑΛΔΕΡΟΝ»! (PHOTOS)
Διαβάστε όσα θα θέλατε να ξέρετε για το γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Ολυμπιακός μας για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του UEFA Champions League θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ισπανίας Ατλέτικο Μαδρίτης την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στις 21:45 στο «Βιθέντε Καλδερόν».

Πάμε να μάθουμε μερικά πράγματα για το υπερσύγχρονο γήπεδο των «ροχιμπλάνκος» To Γήπεδο Βιθέντε Καλδερόν (Estadio Vicente Calderón) βρίσκεται στη Μαδρίτη και είναι η έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Κατασκευάστηκε το 1966 και αντικατέστησε το παλιό γήπεδο της Ατλέτικο. Έχει χωρητικότητα 55.005 θεατών και χρησιμοποιήθηκε το 1982 για τις ανάγκες του παγκοσμίου κυπέλλου.

Το «Βιθέντε Καλδερόν» χτίστηκε την εποχή της κατασκευαστικής έκρηξης στην Ισπανία, ανάμεσα δηλαδή στις δεκαετίες του’50 και του ’70.

Όσους ποδοσφαιρόφιλους και αν ρωτήσεις στην Ισπανία να σου πουν ποια είναι η καλύτερη κερκίδα της Πριμέρα Ντιβισιόν, όλοι θα σου απαντήσουν χωρίς δισταγμό αυτή της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Βιθέντε Καλδερόν. Όπως και αν το δει κανείς, οι οπαδοί της Ατλέτικο βρίσκονται πολύ μπροστά σε ότι αφορά τους τρόπους υποστήριξης της ομάδας τους.


Πολυπληθέστερος σύνδεσμος φιλάθλων της ομάδας, η Frente Atletico που ιδρύθηκαν το 1982 και από τότε πρωταγωνιστεί στην κόκκινη – μπλε εξέδρα του Βιθέντε Καλδερόν.

Πρόσβαση με το αυτοκίνητο

Το γήπεδο είναι χτισμένο δίπλα στον ποταμό Μanzaranes. Παράλληλα του ποταμού υπάρχει η γνωστή Μanzaranes Avenue που μπορείτε να την διασχίσετε και να βγείτε στο γήπεδο.

Πρόσβαση με τρένο, μετρό και λεωφορείο

Μπορείτε επίσης να διαλέξετε τις τοπικές συγκοινωνίες για να πάτε στο Βιθέντε Καλδερόν. Συγκεκριμένα, για να πάρετε μετρο και τρένο κατεβείτε στην στάση Pyramids, ενώ αν επιλέξετε λεωφορείο τότε καλό θα ήταν να προτιμήσετε τις γραμμές 17, 18, 23, 25, 34, 35, 36, 50, 62, 116, 118, 119 και C2.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ