2014-11-23 12:39:07
Φωτογραφία για «Είμαι πρόθυμος για συνάντηση με τον Τσίπρα»
Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο κοινής εκλογικής παρουσίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Φώτης Κουβέλης... Σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και βλέποντας το κόμμα του, σε όλες τις δημοσκοπήσεις να καταποντίζεται και να διαλύεται, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ψάχνει σανίδα σωτηρίας και στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα βλέπει την ιδανική λύση.

«Είμαι πάντοτε πρόθυμος να συναντηθώ και να συζητήσω τα ζητήματα της προγραμματικής σύγκλισης και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και με τους επικεφαλής των υπολοίπων συλλογικοτήτων» αναφέρει χαρακτηριστικά, θυμίζοντας ότι γίνονται συζητήσεις επί των προγραμματικών παραμέτρων μιας προοδευτικής διακυβέρνησης από το καλοκαίρι.

«Στις συζητήσεις αυτές, πέραν της αντιπροσωπείας που έχουμε ορίσει, η προσωπική μου παρουσία είναι δεδομένη» υπογραμμίζει ο κ. Κουβέλης.

Αφήνει δε … ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για κοινή εκλογική παρουσία με τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας πως «από θέση αυτονομίας, η οποία προσδιορίζεται από τις πολιτικές και προγραμματικές μας θέσεις, θα διαμορφώσουμε και την εκλογική μας τακτική».


«Άλλο ένα μνημόνιο και κάλπες»

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διαβλέπει «άλλο ένα μνημόνιο» μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών και κάλπες λόγω μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η πρότασή του για συναίνεση για το χρέος δεν έχει καμία σχέση με τα σενάρια περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

«Εκεί που το κυβερνητικό επιτελείο διαφήμιζε το «τέλος των μνημονίων», βρέθηκε απέναντι σε νέες πιεστικές απαιτήσεις των δανειστών και να καλείται να υιοθετήσει επιλογές που προσβάλλουν το πολιτικό σύστημα της χώρας, απονομιμοποιούν την κοινοβουλευτική τάξη και τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή», καταλήγει ο κ. Κουβέλης.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ