2014-11-24 09:15:06
Φωτογραφία για Ντόμινο ΛΟΥΚΕΤΩΝ στα Πανεπιστήμια της χώρας μετά την Πρωτοχρονιά! Ζητούν έξτρα χρηματοδότηση οι πρυτάνεις...
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που πυροδοτούνται στα ΑΕΙ μετά την έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων που συνεδρίασε στην Αθήνα Σε δραματικούς τόνους οι Πρυτάνεις ανακοίνωσαν, με ομόφωνο μάλιστα ψήφισμα σύμφωνα με τα Νέα, πως θα είναι αδύνατη η λειτουργία των σχολών από το 2015, λόγω των νέων περικοπών στους προϋπολογισμούς που είναι ήδη 50% κάτω και από το 2014!

Για αυτό και ομολόγησαν πως οι προϋπολογισμοί τους είναι πλασματικοί και συνεπώς μη υλοποιήσιμοι.

Μάλιστα συνδέουν άμεσα το οικονομικό τους πρόβλημα με την έκρηξη στις μετεγγραφές, ζητώντας κλείδωμα τους με βάση τετραετή συμφωνία.

Η έκτακτη σύνοδος των Πρυτάνεων κατέληξε μάλιστα να χαρακτηρίζει ως παράλογο και αναποτελεσματικό το μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων των Πανεπιστημίων.

Υπάρχει μάλιστα και μελέτη συμβούλου του υπουργείου Παιδείας που αποδεικνύει την υποστελέχωση όλων των σχολών.

Όμως οι Πρυτάνεις ''παίζουν'' και με τους αιώνιους φοιτητές καθώς προτείνουν μία εξεταστική - δώρο, τον Φεβρουάριο, στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι φοιτητές που έχουν υπερβεί την προβλεπόμενη διάρκεια φοίτησης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ