2014-11-24 12:37:35
Φωτογραφία για Πάτρα: Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ ανακοίνωσε 4 μεγάλα προγράμματα απασχόλησης και 2.495 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας
Τέσσερα μεγάλα προγράμματα που θα «ανοίξουν» χιλιάδες θέσεις εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε Δήμους, Περιφέρειες και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα «βγουν στον αέρα» μέχρι το τέλος του 2014 όπως ανακοίνωσε από την Πάτρα ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Πρόκειται για:

*ένα πρόγραμμα επιχορήγησης ιδιωτικών επιχειρήσεων για την πρόσληψη 6.000 ανέργων ηλικίας 25 έως 66 ετών,

* ένα πρόγραμμα επιχορήγησης για την κατάρτιση και την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας 7.000 πτυχιούχων ΑΕΙ-ΤΕΙ σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα,

* ένα πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων 30 έως 66 ετών και

* ένα πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 5μηνης διάρκειας για 50.000 ανέργους.

Μάλιστα, όπως, ανακοίνωσε ο κ. Αμπατζόγλου απ’ αυτές τις θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας έχουν κατανεμηθεί 2.495 θέσεις στη Δυτική Ελλάδα και 1.599 στην Πελοπόννησο.


«Πρόκειται για μία τεράστια προσπάθεια που θα πάρει σάρκα και οστά μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα, δίνοντας ώθηση σε χιλιάδες ανέργους. Μόνο το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας αγγίζει τα 216 εκατ. ευρώ. Οι πόροι όμως δεν παίζουν κανέναν ρόλο, όταν τα οφέλη για τους ανθρώπους είναι τεράστια», τόνισε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ.

Ο κ. Αμπατζόγλου αφού επεσήμανε, πως ο Οργανισμός Εργατικού Δυναμικού έχει πρωταρχικό του μέλημα την εξωστρέφεια, ώστε να βρίσκεται δίπλα στον άνεργο, δίπλα στον πολίτη και δίπλα στον επιχειρηματία, τόνισε πως ο ΟΑΕΔ εκτός από την ενίσχυση της απασχόλησης κινείται σε άλλους τρεις άξονες, στη μαθητεία και στην επαγγελματική κατάρτιση, ενώ ανακοίνωσε πως θα αποτελέσει τον επιχειρησιακό βραχίονα για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «εγγύηση για τη νεολαία» που αφορά την εκπαίδευση- κατάρτιση και απασχόληση νέων χωρίς προοπτική.

Παράλληλα, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ παρουσίασε στοιχεία για την ανεργία, επισημαίνοντας πως τους τελευταίους μήνες έχει μπει σε καθοδικό κανάλι και το στοίχημα είναι να διατηρηθεί αυτό. «Η μόνη απάντηση στην αναχαίτιση της ανεργίας είναι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και φυσικά η οικονομία αν περάσει σε ρυθμούς ανάπτυξης», είπε και προσέθεσε πως εκτός των άλλων σκοπός του ΟΑΕΔ είναι να ληφθούν και μέτρα ενεργοποίησης και βελτίωσης της απασχολησιμότητας για την ενδυνάμωση του άνεργου πολίτη.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ παρουσίασε και τις τοπικές δράσεις που υλοποιούνται. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα, στη συνεργασία με τον ΟΛΠΑ για τη δημιουργία πειραματικού σχολείου τον Οκτώβριο του 2015 με έμφαση στη θεματική ενότητα yachting και κρουαζιέρας, η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών για την πρακτική άσκηση φοιτητών, η συνεργασία με θεσμικούς φορείς, όπως με τους Οργανισμούς Τοπικούς Αυτοδιοίκησης για την παραχώρηση χώρων του ΟΑΕΔ προκειμένου να φιλοξενηθούν κοινωφελείς δράσεις, κ.α.

«Ήδη γίνονται πολλά που αποδεικνύουν και στην πράξη ότι έχουμε περάσει στην εποχή του διαλόγου. Την άλλη εβδομάδα θα μεταβώ κι εγώ στις Βρυξέλλες προκειμένου να οριστικοποιήσουμε νέες δράσεις και προγράμματα μέσω του νέου ΕΣΠΑ, το οποίο επικεντρώνεται στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ώστε να εξασφαλίσουμε βιώσιμες θέσεις απασχόλησης», τόνισε ο κ. Αμπατζόγλου και ανακοίνωσε παράλληλα, πως ο ΟΑΕΔ αυτή την περίοδο βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης, γι’ αυτό και την Παρασκευή ο ίδιος είχε συνάντηση με τους Διευθυντές και τα στελέχη του Οργανισμού.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο επιχειρησιακό project για το οποίο ανά τρεις μήνες πρέπει να δίνουμε αναφορά στην Ευρώπη», είπε και επανέλαβε πως ο ΟΑΕΔ δίνει «εξετάσεις και τις περνάει με καλό βαθμό».

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ μίλησε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, στο 5ο Forum Εργασίας που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου Forum Ανάπτυξης 2014- 17ο Money Show Πάτρας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ