2014-11-24 17:07:13
Φωτογραφία για Έτσι εκπαιδεύονται οι Τούρκοι να «πατήσουν» τα ελληνικά νησιά (φωτό)
Γιάννης Κοκκινίδης

Την ώρα που η Τουρκία ανεβάζει το θερμόμετρο της έντασης έχοντας το ερευνητικό σκάφος της «Μπαρμπαρός» στην Κυπριακή ΑΟΖ , την ίδια στιγμή η Άγκυρα δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την εκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων της (SAT) που ασκούνται σε απόβαση παραθαλάσσιας περιοχής (!). Μία κίνηση που σίγουρα δεν είναι τυχαία από την πλευρά της Τουρκίας.

Ούτε ξέφυγε των Τούρκων αξιωματούχων ότι σύντομα θα έχουν δίπλα στο «Μπαρμπαρός» δύο φρεγάτες, μία κορβέτα, ένα υποβρύχιο και ένα πλοίο γενικής υποστήριξης.

Τόσο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου έχουν επιδοθεί σε επιχειρήσεις προπαγάνδας που δεν έχουν ούτε αρχή ούτε τέλος , σε σημείο που τα μηνύματα που στέλνουν προς το εξωτερικό να προκαλούν έντονη ανησυχία για τη μελλοντική συμπεριφορά που θα έχει το συγκεκριμένο κράτος. Μηνύματα που αποτελούν ένα συνονθύλευμα καθώς εμπεριέχουν από τα παλάτια των δισεκατομμυρίων του Ερντογάν έως τις στρατιωτικές απειλές στην κυπριακή ΑΟΖ και τη μάχη της τσιπούρα που ήδη τη ξεκίνησαν (!).


Στο Ελληνικό Πεντάγωνο βέβαια ήδη μελετούν τις φωτογραφίες των Τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων SAT και εξάγουν συμπεράσματα, τόσο για την εκπαίδευση που τους παρέχεται όσο και για τον οπλισμό που φέρουν. Οι Έλληνες αξιωματούχοι βέβαια γνωρίζουν ότι με τις φωτογραφίες αυτές θέλουν οι Τούρκοι στρατηγοί να στείλουν ή να παραπλανήσουν τους έλληνες ομολόγους τους και γι αυτό δεν υιοθετούν με ευκολία τα όποια συμπεράσματα βγαίνουν από αυτές τις φωτογραφίες.

Την ίδια στιγμή τουρκικά Μ.Μ.Ε. υποστηρίζουν μέχρι και υποβρύχια τους καλούνται να «αναχαιτίζουν» σκάφη του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος που παρεμποδίζει τους ψαράδες τους (!). Πριν από λίγες μέρες υποστήριζαν οι Τούρκοι ότι τέτοιο επεισόδιο είχε γίνει στην Κω και είχαν αναρτήσει και ...σχετικό βίντεο. Τώρα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan και η εφημερίδα Posta ισχυρίστηκαν με δημοσίευμα ότι παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και στα Ίμια (!). Σύμφωνα πάντα με τα ευφάνταστα δημοσιεύματα τους, οι Τούρκοι ψαράδες πήγαν γύρω από τις βραχονησίδες των Ιμίων με την έναρξη της περιόδου της τσιπούρας προκειμένου να γεμίσουν τα δίχτυα τους.

Ως γνωστό στις βραχονησίδες των Ιμίων μαζεύονται τέτοια εποχή ολόκληρα κοπάδια από τσιπούρες και προκαλούν εντάσεις μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων ψαράδων. Οι τελευταίοι δεν διστάζουν να παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα και να επιχειρούν να κλέψουν στην κυριολεξία τα αλιεύματα από τους έλληνες ψαράδες. Τα τουρκικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι , σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού παρενόχλησαν Τούρκους ψαράδες στην περιοχή μεταξύ του νησιού Τσαβούς και των Ιμίων και ζήτησαν να αποσυρθούν . Λίγη ώρα αργότερα , σύμφωνα με το  εν λόγω δημοσίευμα, αναδύθηκε τουρκικό υποβρύχιο σε απόσταση 200 μέτρων από τα Ίμια, απέναντι στο σκάφους του ελληνικού Λιμενικού και των ψαράδων. Μετά από την εξέλιξη αυτή, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ αποσύρθηκε το σκάφος του ελληνικού Λιμενικού.

Επίσης παραθέτουν και άλλα στοιχεία ότι «οι Έλληνες στρατιώτες, που βρίσκονταν στη στρατιωτική μονάδα στην Καλόλιμνο, σε απόσταση 1,5 μιλίου από τα Ίμια, παρακολούθησαν με κιάλια τις κινήσεις του τουρκικού υποβρυχίου. Να σημειωθεί ότι η Posta που κυκλοφορεί στην Αλικαρνασσό δημοσιεύει το θέμα με τον τίτλο «Δεν συμμορφώνεται ο γείτονας» και τον υπότιτλο «Στο ελληνικό πλοίο του Λιμενικού, που παρενοχλούσε τους Τούρκους ψαράδες, όπως και την περασμένη εβδομάδα, παρενέβη πάλι το υποβρύχιο μας»!

Ωστόσο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το Ελληνικό Λιμενικό τέτοια περιστατικά δεν έχουν συμβεί και ανήκουν στη σφαίρα της τουρκικής φαντασίας.

ΠΗΓΗ: http://newpost.gr/post/401467/pws-ekpaideyontai-oi-toyrkoi-na-pathsoyn-ta-ellhnika-nhsia-fwto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ