2014-11-24 23:22:11
Φωτογραφία για Πούτιν: αν κάποιοι παίζουν με τις τιμές του πετρελαίου, θα πληρώσουν τις συνέπειες
Στρατής Μαζίδης

Ο σύγχρονος κόσμος είναι αλληλένδετος και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι κυρώσεις μιας απότομης πτώσης των τιμών του πετρελαίου, ή η υποτίμηση του ρουβλίου δεν θα προξενήσει προβλήματα σε εκείνους που την προκάλεσαν, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Αν η υποτίμηση του κόστους των ενεργειακών προϊόντων λαμβάνει χώρα σκόπιμα, πλήττονται επίσης και εκείνοι που εισάγουν αυτούς τους περιορισμούς. Τα προβλήματα προκύπτουν, θα συνεχίσουν να αυξάνονται και η κατάσταση θα επιδεινώνεται όχι μόνο για τη Ρωσία, αλλά και για τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένων και των χωρών που παράγουν καύσιμα και φυσικό αέριο" δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στο ITAR TASS.

Ο Ρώσος ηγέτης ισχυρίστηκε ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου οφείλεται στην απότομη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου σχιστόλιθου από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά αμφισβήτησε την εμπορική βιωσιμότητά του.


"Ποια είναι η κερδοφορία της παραγωγής αυτής; Είναι από $ 65 έως $ 83 ανά βαρέλι. Τώρα, όταν η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου έχει πέσει κάτω από 80 δολάρια, η παραγωγή φυσικού αερίου σχιστόλιθου  γίνεται ασύμφορη" σχολίασε.

Ο Πρόεδρος είπε ότι βλέπει αντικειμενικούς λόγους για την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

"Η προσφορά έχει αυξηθεί από τη Λιβύη εκπλητικά δεδομένου ότι φαίνεται ότι μπορεί να παράγει περισσότερο, καθώς και το Ιράκ, παρ 'όλα τα προβλήματα ... η ISIS πωλεί πετρέλαιο παράνομα για $ 30 ανά βαρέλι στη μαύρη αγορά, η Σαουδική Αραβία αύξησε την παραγωγή της και η κατανάλωση μειώθηκε λόγω στασιμότητας ή, ας πούμε, μια μείωση σε σχέση με τις προβλέψεις της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης".

Μιλώντας για τη ρωσική οικονομία και την αποδυνάμωση του ρουβλίου, ο Πούτιν δήλωσε ότι η κατάσταση με τις τιμές του πετρελαίου δεν έπληξαν τον προϋπολογισμό τόσο σκληρά όσο αναμενόταν.

"... Είμαστε σίγουροι για την επίλυση κοινωνικών ζητημάτων. Συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της αμυντικής βιομηχανίας. Η Ρωσία έχει τη δική της βάση για την υποκατάσταση των εισαγωγών" τόνισε ο ρώσος πρόεδρος για να συμπληρώσει:

"Δόξα τω Θεώ, έχουμε λάβει πολλά από τις προηγούμενες γενιές, και έχουμε κάνει πολλά για τον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας κατά την τελευταία δεκαπενταετία. Μήπως αυτό μας κάνει ζημιά; Εν μέρει ναι, αλλά όχι θανάσιμα".

* απόδοση για τη Freepen.gr από το RT
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ