2014-11-25 01:24:21
Φωτογραφία για ΠΑΣΙΔΙΚ -  Ανακοίνωση σχετικά με την επίσχεση
Αθήνα, 23/11/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με την παρούσα ανακοίνωση σας παράσχουμε οδηγίες για το σύνολο των διεργασιών που οφείλουν να προβούν τα μέλη μας ενόψει της προαναγγελθείσας την 01/12/2014 έναρξης επίσχεσης αορίστου χρόνου παροχής των υπηρεσιών μας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. 

Οι οδηγίες αυτές αποσκοπούν , αφενός στην καλύτερη δυνατή επικοινωνία προς την κοινωνία των λόγων που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και αφετέρου στην νομική σας κατοχύρωση.

Ειδικότερα θα πρέπει από την Δευτέρα 24/11/2014 να προβείτε στις κάτωθι διεργασίες.

1. Επικοινωνία Επίσχεσης

α. Ανάρτηση στους χώρους αναμονής και γραμματειακής υποστήριξης της μονάδας σας της αφισέτας αναγγελίας της επίσχεσης ( επισυνάπτεται ) . 

β. Απόδοση της ενημερωτικής μας επιστολής μέσω των απαντήσεων των εξεταζομένων σας , στην οποία αναλύονται οι λόγοι της επίσχεσης ( επισυνάπτεται) .


2. Νομική κατοχύρωση

Διαχείριση ραντεβού

Προτείνουμε όπως το τηλεφωνικό σας κέντρο, σε όσους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ επιθυμούν να προγραμματίσουν ραντεβού από την 01/12/2014 και μετά, να τους παρέχει την κατωτέρω ενημέρωση: 

" Αγαπητέ ασφαλισμένε, σας γνωρίζουμε ότι ο Σύνδεσμος των Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων καθώς και άλλοι φορείς παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έχουν ανακοινώσει από την 01/12/2014 επίσχεση αορίστου χρόνου παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Εάν η απόφαση αυτή δεν ανακληθεί μέχρι την ημερομηνία διενέργεια της εξέτασης σας , τότε θα υποχρεωθείτε να καταβάλλετε πέραν της συμμετοχής σας και το υπόλοιπο της αξίας των εξετάσεων σας όπως αυτές καθορίζονται από το κρατικό τιμολόγιο (ΦΕΚ ). " Η Γραμματειακή υποστήριξη του Συνδέσμου μας θα δέχεται το οποιοδήποτε ερώτημα ( μέσω fax ή e-mail ) που θα αφορά θέματα ή ενδεχόμενες απορίες , αναφορικά με την ανακοινωθείσα επίσχεση .

Σημείωση: Η ανωτέρω πρόταση μας προς εσάς για εφαρμογή κρατικού τιμολογίου γίνεται προκειμένου να ληφθεί υπόψη η δυσμενής οικονομική συγκυρία. Επιπλέον, ο κλάδος μας σεβόμενος την οικονομική συγκυρία της χώρας σας προτείνει να μεριμνήσετε και για εκείνους τους εξεταζομένους που χρήζουν διενέργειας ιδιαιτέρως ακριβών και υψηλής διαγνωστικής αξίας εξετάσεων , όπως μαγνητικής τομογραφίας και σπινθηρογραφήματος μυοκαρδίου , και αντί των τιμών ΦΕΚ, να τους προσφέρονται σε τιμές κάτω του κόστους και ειδικότερα στη τιμή των 180 και 200 ευρώ αντίστοιχα , ούτως ώστε να μπορούν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι θεράποντες ιατροί τους, να προχωρήσουν στην διάγνωση και ενδεχομένως στην αναγκαία θεραπευτική αγωγή . 

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας

Δρ. Γεώργιος Βουγιούκας Ιωάννης Καραμηνάς

Ιατρός Ακτινολόγος         Βιοχημικός
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ