2014-11-25 06:47:13
Φωτογραφία για RD-93: Περισσότεροι ρωσικοί κινητήρες για την Κίνα
Μέχρι τα τέλη του 2016, η Ρωσία πρόκειται να προμηθεύσει την Κίνα με μία επιπλέον μερίδα 100 αεροκινητήρων τύπου RD-93 για μαχητικά FC-1/JF-17 όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της διεθνούς αεροπορικής έκθεσης Airshow China 2014.

Σημειώνεται ότι ο αεροκινητήρας RD-93 αποτελεί μέλος της γνωστής οικογενείας κινητήρων RD-33 (απεικονίζεται στη συνημμένη φωτογραφία) που έχει αναπτυχθεί ειδικά για το μαχητικό FC-1/JF-17 που παράγεται από κοινοπραξία που έχουν συστήσει η Κίνα και το Πακιστάν και που προς το παρόν έχει ενταχθεί σε υπηρεσία μόνο με την Αεροπορία του Πακιστάν.

Η σχετική σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ της κινεζικής κυβέρνησης και της κρατικής ρωσικής εταιρίας εξαγωγών οπλικών συστημάτων Rosoboronexport, αποτελεί συνέχεια της αρχικής, ύψους 238 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ (190 εκατ. ευρώ με βάση την τρέχουσα ισοτιμία) σύμβασης για 100 αεροκινητήρες που είχε συναφθεί το 2005, οι παραδόσεις των οποίων ολοκληρώθηκαν το 2010.


Η αρχική σύμβαση περιελάμβανε και δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον 400 κινητήρες του τύπου που η παραγωγή τους θα γινόταν από το εργοστάσιο Chermyshev, στη Μόσχα, που ανήκει στον όμιλο United Engines Corporation (UEC).

Επίσης, κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγινε γνωστό ότι και το πέμπτης γενεάς κινεζικό Shenyang J-31/FC-31 είναι εξοπλισμένο με τον RD-93. Πιθανώς αυτός είναι ο λόγος για τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ της ρωσικής εταιρίας και της China National Aero-Technology Import and Export Corporation (CATIC) για την αναβάθμιση του RD-93.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ