2014-11-25 20:50:23
Φωτογραφία για Στη Νέα Υόρκη για επέμβαση ο Αναστασιάδης
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί το Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014, για τη Νέα Υόρκη, όπου την Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου, αναμένεται να υποβληθεί σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας.

Αυτό αναφέρεται σε γραπτή δήλωση που ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης εξέδωσε πριν από λίγο.

Η μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ιατρικό κέντρο του εξωτερικού, σημειώνει ο κ. Χριστοδουλίδης, κρίθηκε αναγκαία λόγω της εξειδίκευσης του εν λόγω ιατρικού κέντρου σε ανάλογες διορθωτικές επεμβάσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το θέμα της υγείας του Προέδρου της Δημοκρατίας

“Ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρίσκεται πίσω στην Κύπρο για να αναλάβει τα καθήκοντα του πριν τις εορτές των Χριστουγέννων είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στο θέμα της χειρουργικής επέμβασης, στην οποία θα υποβληθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την άφιξη του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αφού συζήτησε με τους ιατρούς που τον παρακολουθούν, αποφάσισε όπως το συντομότερο δυνατόν προβεί στην αναγκαία χειρουργική επέμβαση και ως εκ τούτου αναχωρεί το Σάββατο για τη Νέα Υόρκη, και την Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου, θα γίνει η χειρουργική επέμβαση. Ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά και ο Πρόεδρος θα βρίσκεται πίσω στην Κύπρο για να αναλάβει τα καθήκοντα του πριν τις εορτές των Χριστουγέννων».

Ερωτηθείς αν υπάρχει αλλαγή στο πρόγραμμα επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Εκπρόσωπος είπε «σίγουρα μετά την εξέλιξη αυτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα μεταβεί στο Ισραήλ, όπως ήταν προγραμματισμένο για τις 2 Δεκεμβρίου, ενώ έχει αναβληθεί και η επίσκεψη του Σλοβάκου Προέδρου στην Κύπρο που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 3 με 5 Δεκεμβρίου. Και οι δύο επισκέψεις προγραμματίζονται να γίνουν τον Ιανουάριο».

Κληθείς να πει αν τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Προέδρου στη Μόσχα, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «είμαστε σε επαφή με τη ρωσική πλευρά, υπάρχει μια ημερομηνία εντός Δεκεμβρίου που φαίνεται όμως να είναι δύσκολο α υλοποιηθεί. Αναμένεται αρχές του νέου χρόνου να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη».

mignatiou.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ