2014-11-26 01:18:05
Φωτογραφία για Συνάντηση αντιπροσωπείας της Κοινωνίας Πρώτα με τον Αρχιεπίσκοπο, κ. Ιερώνυμο
Το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και τις δράσεις στήριξης των ανθρώπων που δοκιμάζονται από την κρίση, αποτέλεσαν το βασικό θέμα της συζήτησης, στην Αρχιεκπισκοπική έδρα, μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου και του βουλευτή Β’ Αθήνας, Οδυσσέα Βουδούρη, επικεφαλής αντιπροσωπείας της πολιτικής κίνησης «Κοινωνία Πρώτα», στην οποία συμμετείχαν επίσης η Μαρία Δημητροπούλου, ο Γιάννης Δήμιζας και ο Γιώργος Γιουκάκης.

«Προτεραιότητα της Κοινωνίας Πρώτα είναι η ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης. Πρεσβεύουμε μια διαφορετική πολιτική απ’ αυτή που ακολουθείται σήμερα και δίνουμε έμφαση σε πρωτοβουλίες που πηγάζουν από την ίδια την κοινωνία, για να αντιμετωπίσει τις καταστρεπτικές συνέπειες της κρίσης.  Υπ’ αυτό το πρίσμα παρακολουθούμε με προσοχή το έργο κοινωνικής αλληλεγγύης που αναπτύσσει η Εκκλησία της Ελλάδος και είμαστε στο πλευρό της για  να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες αυτές», τόνισε ο Οδυσσέας Βουδούρης. Επισημαίνοντας επίσης ότι η Κοινωνία Πρώτα «έχει στο επίκεντρο του προγράμματός της την ευημερία του ανθρώπου στο κοινωνικό του περιβάλλον, ευημερία που είναι ασυμβίβαστη με την ξέφρενη αναζήτηση της μεγιστοποίησης του κέρδους, όπως το προτάσσει σήμερα το νεοφιλελεύθερο σύστημα».


Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι η φροντίδα της Εκκλησίας στρέφεται προς τον Άνθρωπο και την ελάφρυνση του πόνου του. Εξέφρασε την ευχή τα πολιτικά κόμματα να θέτουν πάντα στο επίκεντρο της δράσης τους τον άνθρωπο, παρατηρώντας ότι αρκετοί πολιτικοί φαίνεται να δυσκολεύονται να αντιληφθούν ακριβώς το μέγεθος του ανθρώπινου πόνου στις μέρες μας. Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας σημειώνοντας ότι σήμερα η Αρχιεπισκοπή σιτίζει καθημερινά δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. «Ο κόσμος σήμερα είναι απογοητευμένος, αναζητά στήριξη υλική και ψυχική» επεσήμανε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε επίσης στο «μεγάλο μύθο», όπως τον χαρακτήρισε, της Εκκλησιαστικής περιουσίας, υπογραμμίζοντας ότι η Εκκλησία διαθέτει ορισμένες εκτάσεις αξίας, οι οποίες όμως δεν αποδίδουν υποχρεωτικά έσοδα. Διευκρίνισε ότι η Εκκλησία είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με την πολιτεία, προκειμένου να παραχθούν έσοδα προς όφελος της κοινωνικής προσφοράς. Αναφορά επίσης έκανε ο Αρχιεπίσκοπος στο θέμα των κατά καιρούς δημόσιων συζητήσεων περί διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, μια συζήτηση που κατά τον ίδιο, έχει περιορισμένο νόημα, όσο η εκκλησία αφιερώνεται στην αποστολή της και η Πολιτεία στη δική της.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης αναφέρθηκε στην πρόταση της Κοινωνίας Πρώτα για την δημιουργία θεσμικού πλαισίου που θα διαχωρίζει τους φορείς που προσφέρουν πραγματικό κοινωνικό έργο από εκείνους που χρησιμοποιούν το κοινωνικό έργο ως άλλοθι. Η πολιτεία οφείλει να δημιουργήσει ένα φιλικό θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο για τις εθελοντικές οργανώσεις που παράγουν ουσιαστικό κοινωνικό έργο, ειδικά στις μέρες της κρίσης. Για την πρόταση αυτή εξέφρασε ενδιαφέρον και ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος και συνεπώς συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω επαφή.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ