2014-11-26 03:02:06
Φωτογραφία για Βόλος: Προς αξιοποίηση του Πεδίου Άρεως ως θεματικό μουσείο για την Αργώ
Σκέψη αξιοποίηση του πάρκου του Πεδίου Άρεως για επενδυτικές δραστηριότητες και συγκεκριμένα για τη δημιουργία θεματικού Μουσείου για την Αργώ, που σε συνδυασμό με την κατασκευή, μακροπρόθεσμα του Μουσείου του ιστορικού σκάφους, θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών, υπάρχει στη Δημοτική Αρχή Βόλου, που αυτή την περίοδο εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Τα παραπάνω δήλωσε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας Θάνος Θεοδώρου, που αναφέρθηκε ακόμη στο ζήτημα της μεταφορά υπηρεσιών του Δήμου, όπως ΚΕΠ και ΚΑΠΗ σε δημοτικά κτίρια, που αναμένεται να αποφέρουν εξοικονόμηση περίπου 48.000 € ετησίως.

Ερωτηθείς να υπάρχουν χώροι του Δήμου που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για επενδυτικές δραστηριότητες, ο κ. Θεοδώρου έφερε ως παράδειγμα το πάρκο του Πεδίου Άρεως, που ανέφερε ότι θα μπορούσε να γίνει θεματικό πάρκο και σε σχέση με το Μουσείο της Αργούς. Πάντως, δεν αποκάλυψε περισσότερα, λέγοντας ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει και η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες, εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.


Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στη διαδικασία που ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή για τη μεταφορά υπηρεσιών που σήμερα πληρώνει ενοίκιο σε ιδιώτες, σε ιδιόκτητα ακίνητα του Δήμου.

Όπως ανέφερε, το ΚΕΠ στην Ιάσονος, θα μεταφερθεί στο «Αχίλλειον», για το ΚΕΠ της οδού 2ας Νοεμβρίου, πρόθεση είναι να μεταφερθεί απέναντι από το κτίριο ντε Κίρικο, ενώ τόνισε ότι το ίδιο γίνεται με το ΚΕΠ Αγριάς που θα μεταφερθεί σε χώρο του Δήμου.

Ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι ξεκίνησαν τη λειτουργία τους σε δημοτικό ακίνητο τα Γραφεία Εξυπηρέτησης του Πολίτη (επί της Αγίου Νικολάου), ενώ διερευνάται κτίριο για να στεγάσει το ΚΕΠ Ν. Ιωνίας.

Ανάλογη κίνηση θα γίνει και με τα ΚΑΠΗ. Αυτό στη Ν. Ιωνίας που βρίσκεται στην οδό Μυτιλήνης, θα μεταφερθεί σε νέο κτίριο Βασδέκειο, ενώ το ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου, πρόκειται να μεταφερθεί στο άσυλο, όπου στεγάζονταν ο Παιδικός Σταθμός «Αρίων», ανέφερε ο κ. Θεοδώρου.

Επίσης τόνισε ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να μεταφερθεί και το ΚΑΠΗ Αγ. Δημητρίου, σε επίσης χώρο του Δήμου, ενώ επισήμανε ότι ήδη έχουν γίνει συνεννοήσεις με τους ηλικιωμένους – μέλη των ΚΑΠΗ και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Ο αντιδήμαρχος εκτίμησε ότι η εξοικονόμηση χρημάτων για τον Δήμο, από τη μετακίνηση των υπηρεσιών σε Δημοτικά κτίρια υπολογίζεται σε 48.000 € ετησίως.

Ο Θάνος Θεοδώρου αναφέρθηκε στην εκμίσθωση δημοτικών καταστημάτων λέγοντας ότι έγινε η πρώτη δημοπρασία για τον «Ίσαλο» (στο Ενυδρείο), που απέβη άκαρπη και θα επαναληφθεί, αλλά και ενός ακόμη καταστήματος στην Πλατεία Αγ. Λαυρεντίου. Όπως ανέφερε, οι δημοπρασίες γίνονται τώρα, ώστε τα καταστήματα να είναι έτοιμα, ενόψει του καλοκαιριού.

Τέλος ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στο θέμα της Πλαζ Αλυκών, σημειώνοντας ότι από τις επαφές που έγιναν πρόθεση του ενός αναδόχου που απέμεινε, μετά την αποχώρηση του συνεταίρου του, είναι να ολοκληρώσει τις εργασίες και η ακτή να λειτουργήσει για το 2015.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ