2014-11-27 09:27:17
Φωτογραφία για Βίντεο που ΣΟΚΑΡΕΙ από την στυγερή ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του 12χρονου από Αστυνομικό! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ! [video]
Ένα αγόρι κρατά κάτι στο χέρι και περπατά κάτω από ένα κιόσκι... Ένα περιπολικό φτάνει στο σημείο με μεγάλη ταχύτητα, φρενάρει και πετάγεται έξω ένας από τους δύο αστυνομικούς. 

Σηκώνει το όπλο και πυροβολεί, ενώ το αγόρι σωριάζεται στο έδαφος.

Είναι τα σοκαριστικά δευτερόλεπτα της δολοφονίας του 12χρονου Ταμίρ Ράις, του μαύρου αγοριού που έπεσε νεκρό το περασμένο Σάββατο σε παιδική χαρά του Κλίβελαντ. 

Το βίντεο - ντοκουμέντο δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη από την αστυνομία του Κλίβελαντ, μετά από απαίτηση της οικογένειας του παιδιού. Δεν περιέχει ήχο και στα δυόμιση περίπου λεπτά που διαρκεί φαίνεται το περιπολικό που φτάνει με ταχύτητα στο σημείο. Σε κλάσματα δευτερολέπτου, ο νέος αστυνομικός κατεβαίνει από το όχημα και πυροβολεί το αγόρι που σωριάζεται στο έδαφος.

Λίγο μετά φαίνεται ο αστυνομικός που πυροβόλησε να στέκεται πίσω από το όχημα και να κρατά το κεφάλι του, σε μια έκφραση πιθανώς απελπισίας.


Η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο από περίοικο που ανέφερε ότι «ένας τύπος κρατά όπλο και σημαδεύει ανθρώπους», το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου. Είπε ακόμα ότι το όπλο «πιθανότατα είναι ψεύτικο», αλλά αυτό το στοιχείο δεν δόθηκε στους αστυνομικούς που πήραν εντολή να σπεύσουν στο σημείο.

Η αστυνομία είχε ισχυριστεί ότι ο αστυνομικός είχε φωνάξει στο αγόρι να σηκώσει τα χέρια ψηλά πριν το πυροβολήσει, κάτι που πάντως δεν φαίνεται στο βίντεο.

Το περιστατικό έρχεται να ταράξει ακόμα περισσότερο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα στην αμερικανική κοινωνία και ενώ νέες βίαιες διαδηλώσεις συγκλονίζουν το Φέργκιουσον, μετά την μη απαγγελία κατηγοριών κατά του Ντάρεν Γουίλσον, του αστυνομικού που σκότωσε τον 18χρονο μαύρο Μάικλ Μπράουν.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στην συνέντευξη τύπου που έδωσε η αστυνομία παράλληλα με το βίντεο, ο αστυνομικός που πυροβόλησε είναι 26 χρονών και εντάχθηκε στο σώμα μόλις τον περασμένο Μάρτιο. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως ζήτησε τρεις φορές από το παιδί να σηκώσει τα χέρια ψηλά, όμως το βίντεο τον δείχνει να πυροβολεί από απόσταση τριών μέτρων αμέσως μόλις κατεβαίνει από το όχημα
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ