2014-11-27 14:32:58
Φωτογραφία για ΠΕΑΛΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αποτελέσματα Εργασιών Συμβουλίων Έκτακτων (Καλλικρατικών) και Τακτικών Τοποθετήσεων-Μεταθέσεων Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες του Συμβουλίου τοποθετήσεων – μεταθέσεων (αναδιάρθρωσης περιφερειακών υπηρεσιών – τακτικές έτους) του προσωπικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. 

Η ΠΕΑΛΣ, πριν ακόμη την έναρξη της διαδικασίας αλλά και όταν απαιτήθηκε από τις περιστάσεις κατά την διάρκεια αυτής, με αλλεπάλληλες επαφές με πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, προσπάθησε να αποσαφηνίσει, να συνεννοηθεί και τελικά να επιλύσει ζητήματα για τα οποία είχαμε αντιρρήσεις και έχρηζαν αντιμετώπισης για την προστασία των μετατιθέμενων μελών, γεγονός που επετεύχθη στο μέγιστο βαθμό.

Σε κάθε περίπτωση καταθέσαμε την πάγια θέση μας για κατά γράμμα και απρόσκοπτη τήρηση της εκ του νόμου διαδικασίας, αλλά και για την ανθρώπινη και δίκαιη αντιμετώπιση αιτημάτων συναδέλφων που δοκιμάζονται, πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια και αντιμετωπίζουν έκτακτες και απρόβλεπτες καταστάσεις και αναλόγως διαμορφώθηκε και η ψήφος μας.


Συγκεκριμένα και αναλογικά με το χρόνο που πραγματοποιήθηκε το Συμβούλιο, καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια και ζητήσαμε την εκτέλεση των μεταθέσεων σε χρόνο που να εξυπηρετεί πρώτιστα τα στελέχη και τις οικογένειές τους ώστε να αποφευχθεί ο αιφνιδιασμός τους στην έναρξη της χειμερινής περιόδου. Επίσης ζητήσαμε την τακτοποίηση των εκκρεμουσών- ανεκτέλεστων μεταθέσεων του προηγούμενου έτους 2013 όπως εξάλλου είχε αποφασιστεί κατά την πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου τον περασμένο Ιούνιο. Τα παραπάνω αιτήματά μας έγιναν αποδεκτά από τον Πρόεδρο αλλά και το σύνολο των μελών του Συμβουλίου, που αποφάσισαν με γνώμονα την αρχή της ‘’χρηστής διοίκησης’’, λαμβάνοντας υπόψη τις επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες αλλά και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ταλανίζει τα στελέχη. 

Συγκεκριμένα επί συνόλου 700 Αξιωματικών που ενεπλάκησαν στην διαδικασία των μεταθέσεων «Καλλικρατικών» και τακτικών, η συντριπτική πλειοψηφία δεν μετακινείται εκτός του τόπου επιλογής τους και όσοι, οι ελάχιστοι που τελικά μετακινούνται αντικαθιστούν συναδέλφους που επί πολλά χρόνια υπηρετούν μακριά από τον τόπο επιλογής τους ή ενισχύουν υποστελεχωμένες υπηρεσίες σε κρίσιμα σημεία της επικράτειας.

Για όλους τους μετατιθέμενους συναδέλφους ζητήθηκε και έγινε αποδεκτό να τους δοθεί η δυνατότητα ένταξής τους στην χθεσινή νομοθετική ρύθμιση που δίδει την δυνατότητα στα στελέχη, με αίτησή τους, να μετατίθενται για δύο έτη σε υπηρεσίες της 6ης, 8ης και 9ης ΠΕΔΙΛΣ και επιστροφής τους στον τόπο επιλογής τους.

Εντούτοις, δεν μπορούμε να μη σταθούμε για άλλη μια φορά στην έλλειψη επαρκών πιστώσεων και στη συνεχιζόμενη τακτική των αποσπάσεων, ως ‘’εργαλείο’’ πλέον διπλής αποδυνάμωσης των περιφερειακών υπηρεσιών, οι οποίες δε φθάνει που λόγω της μακρόχρονης κατάχρησης του θεσμού των αποσπάσεων στερούνταν εδώ και χρόνια προσωπικού, αλλά πολύ περισσότερο τώρα αποδυναμώνονται σε ‘’δεύτερο βαθμό’’, εξαιτίας της ισχύος του νέου Κανονισμού περί της νέας μειωμένης οργανικής σύνθεσης και κατανομής του προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι οι αποσπάσεις αυτές ‘’απογυμνώνουν’’ παντελώς τις Υπηρεσίες που έχουν ανάγκες και αντί να λύνουν το πρόβλημα γεννούν νέα (οριακές συνθέσεις κλπ), θέτοντας σε ομηρία σημαντικό αριθμό των στελεχών και των οικογενειών τους. 

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω καλούμε τη φυσική μας ηγεσία να διασφαλίσει στο εξής την απρόσκοπτη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων αλλά και την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού έτους 2015, διαφυλάττοντας με αυτόν τον τρόπο την ομαλή και εύρυθμη διαδικασία των μεταθέσεων. 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ              Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ