2014-11-27 15:19:51
Φωτογραφία για Κλείνουν οι παιδικές χαρές στο Δήμο Πύργου
Σε ήπιο κλίμα και με διάθεση συνεργασίας διεξήχθη το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, σε μια... μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκησε περισσότερο από 4 ώρες. Δεν έλειψαν βέβαια και οι στιγμές έντασης και προσωπικών αντιπαραθέσεων, αποτελώντας όμως μεμονωμένες στιγμές.

Όπως ήταν φυσικό συζητήθηκε το ζήτημα των σκουπιδιών και του φορέα διαχείρισης, καθώς και τα οικονομικά του Δήμου Πύργου, χωρίς να προκύψει κάποιο νεώτερο στοιχείο.

Από τα υπόλοιπα θέματα ξεχώρισε η απόφαση για κλείσιμο όλων των παιδικών χαρών στο Δήμο, ύστερα από σχετικό έγγραφο της αποκεντρωμένης διοίκησης. Οι παιδικές χαρές θα παραμείνουν κλειστές μέχρι να πιστοποιηθούν, χωρίς πάντως να διευκρινιστεί το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για αυτή τη διαδικασία.

Έγινε συζήτηση για το κολυμβητήριο Πύργου και για τις ευκαιρίες που χάθηκαν από το 2004 και μετά για τη μετατροπή του σε σύγχρονη εγκατάσταση κατάλληλη για μεγάλους αγώνες.


Για το πάρκο του ΣΠΚ ανακοινώθηκε ότι προχωράει ο εξωραϊσμός του με στόχο τη λειτουργία του πριν τα Χριστούγεννα και τη μεταφορά του κέντρου βάρους των εορταστικών εκδηλώσεων εκεί. Παράλληλα αποφασίστηκε η παραχώρηση του χώρου του αναψυκτηρίου στους Προσκόπους του Πύργου, η παρουσία των οποίων θα δώσει ζωή στο πάρκο και δεν θα βρίσκουν πλέον πρόσφορο έδαφος περιθωριακά στοιχεία να συχνάζουν εκεί.

Τέλος, για το θέατρο Απόλλων και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ο Δήμαρχος τόνισε ότι γίνονται οι αναγκαίες εργασίες για να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ, αλλά αυτές θα ολοκληρωθούν μετά από αυτό. Στόχος είναι την επόμενη χρονιά ο Δήμος να αγκαλιάσει το φεστιβάλ που είναι σημαντικός θεσμός για την πόλη.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ