2014-11-28 02:47:06
Φωτογραφία για Η Compucon πηγαίνει σε ΑΜΚ 4,5 εκατ. ευρώ
Φρέσκο χρήμα στην εταιρία αποφασίζουν να βάλουν οι ιδιοκτήτες της Compucon, η οποία θα πραγματοποιήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 4,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει την αρνητική καθαρή της θέση και να αποκτήσει ρευστότητα για απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών της.

Η εταιρία είναι επί σειρά ετών ζημιογόνος, με συρρικνούμενο κύκλο εργασιών. Βασική δραστηριότητα της είναι η παραγωγή λογισμικού για βιομηχανικές ραπτομηχανές, κεντητικές μηχανές κλπ. Οι πωλήσεις της επηρεάζονται αρνητικά από τη συνεχή συρρίκνωση του κλάδου ειδών ιματισμού στην Ελλάδα.

Η προσπάθεια άντλησηςνέων κεφαλαίων από την αγορά  είναι εξαιρετικά δυσχερής, όχι μόνον λόγω της αρνητικής χρηματιστηριακής συγκυρίας, αλλά και εξαιτίας οικονομικής κατάστασης και των προοπτικών της εταιρίας. Προφανώς οι μέτοχοι έχουν επιχειρησιακό πλάνο για την ανόρθωση της, ή έχουν έλθει σε συμφωνία με επενδυτή που μπορεί να την χρησιμοποιήσει ως ¨όχημα" εισόδου στο ΧΑ.


Όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΔΣ, για την προτεινόμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου δεν υπάρχει εγγύηση κάλυψης. Εαν η ΑΜΚ δεν καλυφθεί πλήρως,το μετοχικό κεφάλαιο θα αυξηθεί μέχρι το ποσό της κάλυψης.

Τα νέα κεφάλια θα χρησιμοποιηθούν για  ενίσχυση της ρευστότητας. Εφόσον συγκεντρωθούν επαρκή κεφάλαια, μέρος του ποσού θα χρησιμοποιηθεί για μερική αποπληρωμή δανεισμού.

Ο βασικός μέτοχος της εταιρίας  Βασίλειος Θωμαΐδης, προτίθεται να διατήρηση στη ΓΣ  αν θα διατηρήσει το ποσοστό του α). έως την ολοκλήρωση της αύξησης και της εισαγωγής των νέων μετοχών και β). για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

Το ΔΣ θα προτείνει στη ΓΣ η τιμή εξάσκησης του δικαιώματος συμμετοχής στην Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου να μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ