2014-11-28 08:44:47
Φωτογραφία για ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέλει τα τούρκικα πρώτη γλώσσα στη Θράκη!
Προκλητικός εμφανίστηκε ο Αιχάν Καραγιουσούφ στην Ολομέλεια της Βουλής, ζητώντας από τον υπουργό Παιδείας...

Ανδρέα Λοβέρδο να εισαχθεί στα νηπιαγωγεία της Θράκης η τουρκική ως η πρώτη γλώσσα διδασκαλίας και η ελληνική ως δεύτερη, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με την τακτική και την προπαγάνδα του τουρκικού προξενείου και κατ΄επέκταση της Άγκυρας!

«Η παιδεία και οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στα νηπιαγωγεία θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της μειονότητας και να είναι δίγλωσσες, δηλαδή στη μητρική γλώσσα και την ελληνική», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την έρευνα και την τεχνολογία.

«Σε κάθε περίπτωση η αναζήτηση εκπαιδευτικών λύσεων πρέπει να γίνει στη βάση της παραδοχής ότι η ορθή εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα παρέχει τη δυνατότητα για την εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας. Είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει αναδιαμόρφωση και επικαιροποίηση των σπουδών, τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση» πρόσθεσε.


Το θέμα βέβαια δεν αφορά μόνο στο Καραγιουσούφ και στον κάθε Καραγιουσούφ. Αφορά στο ΣΥΡΙΖΑ αφού είναι μέλος της κοινοβουλευτικής του ομάδας, αλλά και τους υπόλοιπους βουλευτές που τον άκουγαν να μεταφέρει μέσα στη Βουλή με «αυθεντικό» τρόπο την προπαγάνδα και την πολιτική της Άγκυρας και του προξενείου της στη Θράκη. Αφού είναι γνωστό ότι πάγια επιδιώκουν να δημιουργούν ανύπαρκτα ζητήματα στην προσπάθειά τους να εμφανίσουν τους Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες ως…Τούρκους και την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα ως τουρκική Δεν βρέθηκε ένας από τους βουλευτές της Κουμουνδούρου και προπάντων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος να τον ανακαλέσει στην τάξη; Να τον διορθώσει. Να του επισημάνει ότι στην Θράκη ισχύει αυτό που ισχύει και στην υπόλοιπη χώρα, δηλαδή ότι πρώτη γλώσσα είναι η ελληνική;
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ