2014-11-28 11:14:04
Φωτογραφία για ΠΡΟΣΟΧΗ: Το Facebook έχει ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ σας και μπορεί να σας ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...
Οι επιστήμονες προειδοποιούν Μέλη του συμβουλίου για την Επιστήμη και την Τεχνολογία πιέζουν την κυβέρνηση να θέσει νέες κατευθυντήριες γραμμές για τα site και τις εφαρμογές, εξηγώντας τον τρόπο, που χρησιμοποιούν τα προσωπικά μας στοιχεία.

Το Facebook μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση στο κινητό ενός χρήστη και να πάρει φωτογραφίες ή να κάνει βίντεο όποια στιγμή θέλει χωρίς τη ρητή συναίνεση του ατόμου.

Τα μέλη επισημαίνουν πως οι εταιρείες των social media πρέπει να απλοποιήσουν τους όρους χρήσης και τις συνθήκες. Ο λόγος όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι οτι είναι τόσο απροσπέλαστοι, που «κανείς λογικός άνθρωπος» δεν αναμένεται να τους καταλάβει!

Μάλιστα, η κυβέρνηση κατά τους ίδιους οφείλει να σχεδιάσει νέες γραμμές για τέτοια site, στις οποίες να εξηγείται με σαφήνεια τον τρόπο που χρησιμοποιούν τα προσωπικά μας δεδομένα, προειδοποιώντας τα πως εάν μία εταιρεία αποτύχει σε κάτι τέτοιο, θα υπάρξει παρέμβαση του νόμου.

Για όλα τα παραπάνω, απλά αναλογιστείτε πώς μόνο η εφαρμογή Facebook Messenger για κινητά, έχει περισσότερους από 200.000 μηναιαίους χρσήστες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ