2014-12-03 14:45:50
Φωτογραφία για ΟΜΑΛΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πολύωρη χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και η μετεγχειρητική του κατάσταση εξελίσσεται ομαλά και χωρίς επιπλοκές.  Η χειρουργική επέμβαση διενεργήθηκε στο ιατρικό κέντρο "Όρος Σινά" της Νέας Υόρκης από τον  καρδιοχειρουργό Καθηγητή Δρα David Adams. Σύμφωνα με τον προσωπικό καρδιοχειρουργό του Προέδρου, Μαρίνο Σωτηρίου, που ήταν στο χειρουργείο κατά τη διάρκεια της επέμβασης, δεν έγινε μόνο διόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας, αλλά διορθώθηκε και η τριγλώχινα βαλβίδα, ενώ έγινε διόρθωση και της καρδιακής αρρυθμίας που παρουσίαζε ο ασθενής το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Σωτηρίου χαρακτήρισε την όλη επέμβαση «επιτυχή». Νωρίτερα, κυβερνητική πηγή είχε αναφέρει ότι δεν χρειάστηκε να γίνει κάποια αλλαγή βαλβίδας στο Πρόεδρο, αφού ήταν εφικτή η διόρθωση.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης και όπως ανέφεραν τόσο ο κ. Σωτηρίου, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, η μετεγχειρητική κατάσταση εξελίσσεται ομαλά. Μάλιστα από τους γιατρούς έγινε και η πρώτη προσπάθεια επικοινωνίας με τον Πρόεδρο, στην οποία ανταποκρίθηκε θετικά.


Ο Μαρίνος Σωτηρίου ανέφερε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραμείνει για ένα 48ωρο στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης και στη συνέχεια αναλόγως της πορείας του θα παραμείνει στο νοσοκομείο για μερικές ακόμα ημέρες (συνολικά για περίπου μία εβδομάδα). Στη συνέχεια θα μεταβεί στο ξενοδοχείο, ενώ μετά από περίπου μία εβδομάδα θα επιστρέψει στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Η επιστροφή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κύπρο ενδέχεται να γίνει σε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι την επέμβαση διενήργησε ο καρδιοχειρουργός Δρ Ντέιβιντ Ανταμς με την ομάδα του, ενώ παρόντες σ’ όλη τη διαδικασία ήταν ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής καρδιολογίας και χειρουργικής στο νοσοκομείο «Mt Sinai», Δρ. Γεώργιος Ντάγκας και οι γιατροί που συνοδεύουν τον πρόεδρο Αναστασιάδη στο ταξίδι στην Αμερική, Σάββας Καδής και Μαρίνος Σωτηρίου. Στο πλευρό του προέδρου Αναστασιάδη βρίσκεται η σύζυγός του Άντρη και οι δύο του θυγατέρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν.

Ο Προεδρεύων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Oμήρου, επικοινώνησε τα ξημερώματα με το Νοσοκομείο, στο οποίο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και διαβίβασε στους οικείους του θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Γραπτή δήλωση Κυβερνητικού Εκπροσώπου

«Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στο νοσοκομείο "Mount Sinai" της Νέας Υόρκης υπήρξε απόλυτα επιτυχής. Η επέμβαση έγινε από τον καρδιοχειρουργό Καθηγητή Δρα David Adams και αφορούσε τη διόρθωση της μιτροειδούς και της τριγλώxινης καρδιακής βαλβίδας» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Χριστουλίδης.

Ο κ. Χριστουλίδης εξηγεί πως «η χειρουργική επέμβαση, η οποία ήταν τύπου Maze, αποσκοπούσε επίσης στη διόρθωση της καρδιακής αρρυθμίας που κατά καιρούς παρουσίαζε ο Πρόεδρος. Η επέμβαση εξελίχθηκε ομαλά χωρίς επιπλοκές ή ιδιαίτερα προβλήματα», προσθέτει. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, παρών στη χειρουργική επέμβαση ήταν, μεταξύ άλλων, και ο προσωπικός καρδιολόγος του Προέδρου, Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου, ο οποίος, μαζί με τον Δρα Σάββα Καδή, συνοδεύει τον Πρόεδρο από την Κύπρο.

«Μετά το πέρας της επέμβασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης, όπου και θα παραμείνει για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. Η κατάσταση της υγείας του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι σταθερή και εξελίσσεται ομαλά εντός των αναμενόμενων πλαισίων», καταλήγει ο εκπρόσωπος.

philenews/ΚΥΠΕ

''The New Daily Mail''
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ