2014-12-06 15:48:09
Φωτογραφία για Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα έχει ήδη αρχίσει να κυκλοφορεί σε όλη την πόλη με τα καταστήματα να στολίζουν τις βιτρίνες τους και να μας προετοιμάζουν για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Η δημιουργία και η φαντασία τονώνονται πάντα αυτό το διάστημα και τα χριστουγεννιάτικα φεστιβάλ, όπως κάθε χρόνο, έρχονται και φέτος να ενισχύσουν αυτή την εικόνα, αφού σε αυτά μπορούμε να βρούμε ευφάνταστες δημιουργίες και να μας δώσουν πρωτότυπες επιλογές και διάφορα είδη δώρων σε καλές τιμές.

Από τις 6 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι 10 Ιανουαρίου 2015 καλλιτέχνες και δημιουργοί, παραγωγοί και βιοτέχνες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, με όρεξη μεράκι και φαντασία παρουσιάζουν χειροποίητες δημιουργίες, όπως τσάντες, κοσμήματα, παιχνίδια, χριστουγεννιάτικα στολίδια, κούκλες, γλυκά, σαπούνια, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, πλεκτά, προϊόντα ανακύκλωσης, είδη δώρων, παραδοσιακά προϊόντα, ρούχα, βιβλία, συλλεκτικά αντικείμενα κ.ά. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να βρείτε μοναδικά χριστουγεννιάτικα στολίδια, κεριά, στεφάνια, γιορτινά γλυκά, μπισκότα, κέικ, και λιχουδιές που στηρίζουν την παράδοση, τη δημιουργικότητα και την έκφραση, σε μια κεφάτη ατμόσφαιρα. Ακόμη, μπορείτε να απολαύσετε ζεστό κρασί, υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.


Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Δίπλα ακριβώς από τη φάτνη, στην κεντρική είσοδο του Σταθμού, δε θα μπορούσε να λείπει το πιο χαρακτηριστικό έμβλημα των Χριστουγέννων. Το μεγαλύτερο και ψηλότερο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης, (πάνω από 13 μέτρα) ίσως και της Ελλάδας, θα στέκεται εκεί, έτοιμο να υποδεχθεί τον κόσμο της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Κάτω από τα μεγάλα του κλαδιά με τα λαμπερά λαμπάκια, τα ιδιαίτερα στολίδια και τις γιρλάντες, θα έχετε τη δυνατότητα να βγείτε φωτογραφίες ή να τραβήξετε βίντεο. Επίσης εάν έχετε παιχνίδια που δε τα θέλετε άλλο, ελάτε να τα αφήσετε στο δέντρο για τα παιδιά του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο. Όσοι θέλετε μπορείτε να γράψετε επάνω στο δώρο το όνομα σας. Αυτές τις γιορτές μπορούμε να δείξουμε για ακόμα μία φορά τη μεγαλοψυχία και την ευγένεια που κρύβει ο Έλληνας μέσα του. Με ένα μικρό συμβολικό δώρο ή κάτι μεγαλύτερο μπορούμε να κάνουμε αυτά τα παιδιά χαρούμενα.

Ελληνικό Παιδικό Χωριό

Δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και τη Φάτνη βρίσκετε το σπιτάκι του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο. Μέλη του θα είναι εκεί για να σας ενημερώνουν για τη δράση τους και να εκθέσουν δημιουργίες των παιδιών τις οποίες μπορείτε να αγοράσετε ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το έργο τους. Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο είναι αναγνωρισμένο Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι ανεξάρτητο από Διεθνείς Οργανισμούς και φορείς, δεν έχει ιδρυματικό χαρακτήρα και είναι το πρώτο Ελληνικό Παιδικό Χωριό. Λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης, πάνω στην κορυφή του Φιλύρου, σ' ένα τόπο ξερό, πετρώδη και κακοτράχηλο, όμως με μια υπέροχη θέα, «φύτρωσε» ξαφνικά μια μικρή, χρωματιστή πολιτεία: Το 1ο «Ελληνικό Παιδικό Χωριό». Σκοπός του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» είναι η μόνιμη και μακροχρόνια παροχή φροντίδας, μόρφωσης, στέγης και ψυχολογικής στήριξη των παιδιών στη βάση της Ελληνο-ορθόδοξης Παράδοσης και των αρχών της Παιδαγωγικής και της Ψυχολογίας. Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» επιδιώκει να προσφέρει τους βασικούς όρους της οικογενειακής ζωής σε παιδιά των οποίων οι γονείς είτε δεν υπάρχουν πλέον στη ζωή, είτε δεν μπορούν να διατηρήσουν την ευθύνη της γονικής μέριμνας για διάφορους λόγους.

Ο Άγιος Βασίλης είναι εδώ ...και έχει καλό σκοπό!

Βγείτε φωτογραφία μαζί του και ενισχύστε τον αγώνα που κάνουν τα μέλη του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο. Με κάθε φωτογραφία βοηθάτε να μαζευτούν χρήματα για την καλύτερη διαμονή, φροντίδα και μόρφωση των παιδιών του Χωριού. Στις σημερινές δύσκολες ημέρες κάθε προσφορά είναι πολύτιμη. Για τις ώρες που θα βρίσκεται εκεί ο Άγιος Βασίλης μπορείτε να ενημερωθείτε από το γραφείο της διοργάνωσης στο χώρο του φεστιβάλ και από το σπιτάκι του Ελληνικού Παιδικού Χωριού. Επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε καλώντας στο 2310 225961 ή από τον ηλεκτρονικό οδηγό www.mycitylife.gr.

Η χαρά του παιδιού!!

Σε έναν πλήρως στεγασμένο χώρο 1000 τετραγωνικών μέτρων, τα παιδιά και οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν, να παίξουν και να ψυχαγωγηθούν με ασφάλεια και ζεστασιά. Για εμάς εδώ στο ART in BOX Christmas Festival.... πέρα βρέχει!!!. Η ειδική τέντα γερμανικών προδιαγραφών θα προστατεύει, σε όλη την διάρκεια του φεστιβάλ, τους επισκέπτες κάτω από τις οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Επειδή είμαστε παιδιά…

…Θα οδηγήσουμε και θα κυνηγηθούμε ασταμάτητα στα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, θα στροβιλιστούμε επάνω στην πολύχρωμη φούστα της Μπαλαρίνας, θα χοροπηδήσουμε ατελείωτα στα πολυθέσια τραμπολίνο και τα όμορφα φουσκωτά παιχνίδια, θα δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας στην πίστα Κάρτ, θα κάνουμε τις βόλτες μας με το όμορφο τρενάκι του Άι Βασίλη και τις βαρκούλες μέσα στην πισίνα, θα γυρνάμε γύρω-γύρω, καβαλάρηδες των αλόγων επάνω στο πανέμορφο Carousel και πολλά άλλα!!! Θα παίξουμε όλοι μαζί χόκευ, μπάσκετ, ποδοσφαιράκια και άλλα πολλά παιχνίδια. Θα αισθανθούμε για λίγο πειρατές «παλεύοντας» με τα κύματα στις όμορφες κουνιστές κούνιες των πειρατών!!!

Το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ φουσκωτό παιχνίδι

στην Ελλάδα είναι εδώ και το έχουμε εμείς!!!

Ο αγαπημένος φίλος των παιδιών, ο γνωστός «Μπομπ ο Μάστορας» περιμένει τα παιδιά να σκαρφαλώσουν επάνω του, να κάνουν τσουλήθρα και να κρυφτούν ανάμεσα στα μηχανήματά του!!! Ακριβώς μπροστά από τον «Μπομπ» θα υπάρχουν καρέκλες και τραπέζια για τους γονείς, ώστε να μπορούν ξεκούραστα πίνοντας το καφέ ή το αναψυκτικό τους να προσέχουν και να θαυμάζουν τα παιδιά τους.

Βόλτες με το Οικολογικό Τρενάκι

Το αγαπημένο μας Οικολογικό Τρενάκι, θα προσφέρει ευχάριστες διαδρομές σε όλο το χώρο του φεστιβάλ. Με αφετηρία το κατάστημα Goody's και τέρμα το φουσκωτό παιχνίδι «Μπομπ ο Μάστορας» και αντίστροφα οι επισκέπτες θα μπορούν ξεκούραστα και εντελώς ΔΩΡΕΑΝ να δουν το Λούνα Παρκ, τη φάτνη, το ψηλότερο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης, τον Άι Βασίλη και τα περίπτερα, όπου μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τους εκθέτες και τα προϊόντα του τους.

Ελεύθερη Σκηνή

Είσαι μουσικός, συγκρότημα, ποιητής, συγγραφέας;

Έχεις ταλέντο, θέλεις να εκφραστείς, να πεις τη δική σου ιστορία; Κάπου ανάμεσα στα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, το Λούνα Παρκ και τον Μπομπ τον Μάστορα, σε περιμένει η Σκηνή Ελεύθερης Έκφρασης Μουσικής & Λόγου. Ένα πλήρως εξοπλισμένο stage, με κονσόλες, ηχεία, μικρόφωνα και ότι άλλο είναι απαραίτητο, σας περιμένει καθημερινά να εκφραστείτε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ενημερώσετε τον υπεύθυνο της διοργάνωσης για το σκοπό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το stage.

Εξωτερικός Εκθεσιακός Χώρος

Στον ίδιο προστατευόμενο από τις καιρικές συνθήκες χώρο, όπου φιλοξενούνται το Λούνα Παρκ και Ελεύθερη Σκηνή, θα λειτουργούν τα Χριστουγεννιάτικα Σπιτάκια, με χειροποίητα αντικείμενα όπως κοσμήματα, ρούχα και αξεσουάρ, αλλά και χειροποίητα σουβλάκια, λουκουμάδες, ζυμαρικά, το κλασικό «ποπ κορν» και «το μαλλί της γριάς», παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα και πολλά άλλα.

Εσωτερικός Εκθεσιακός Χώρος

Στη δεξιά πτέρυγα του Σταθμού, σε έναν χώρο 500τ.μ. περισσότεροι από 40 εκθέτες, καλλιτέχνες και δημιουργοί, εκθέτουν τις δημιουργίες και τα προϊόντα τους. Η επιλογή του δώρου είναι πια εύκολη γιατί εδώ μπορείτε να βρείτε τα πάντα, χειροποίητα και σε καλές τιμές. Είτε ταξιδεύετε εκτός Θεσσαλονίκης είτε μόλις φτάσατε, όπου και αν πηγαίνετε αξίζει να περάσετε από τις δύο σάλες του Σταθμού και να αγοράσετε τα δώρα για τους αγαπημένους, τους φίλους ή την οικογένειά σας.

Μουσικές Εκδηλώσεις – Δραστηριότητες

Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχουν πολλές μουσικές εκδηλώσεις, δραστηριότητες με διαδραστικά παιχνίδια, εκπαιδευτικού τύπου ενασχολήσεις και διασκεδαστές που δε θα αφήσουν στιγμή να αισθανθείτε βαρετά.

Όπου και αν βρίσκεστε, μέσα ή έξω, για εσάς είναι παντού το ίδιο, αφού όλοι οι χώροι κλεισμένοι, στεγασμένοι και θερμαινόμενοι.

Ελάτε μαζί με τα παιδιά σας και διασκεδάσουμε όλοι μαζί… μια παρέα!

Ας είναι αυτά τα καλύτερα Χριστούγεννα για όλους!

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ART IN BOX CHRISTMAS FESTIVAL – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2014-15

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΝΕΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ: 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΩΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ: 19:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 – 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10:00 – 22:00

(Για τις Κυριακές ισχύει το Χριστουγεννιάτικο ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2310 225 961, 6994 236 200, www.mycitylife.gr, www.artinbox.gr.

Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα,

ευτυχισμένο και γεμάτο υγεία το Νέο Έτος!

Θα σας περιμένουμε!!! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ